JOCURILE OLIMPICE 2012: Playlist-ul ceremoniei de deschidere, un omagiu adus muzicii britanice

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, regizată de cineastul Danny Boyle, ar putea include un playlist cu 86 de cântece celebre, iar show-ul ar putea reprezenta un omagiu adus muzicii britanice din ultimul secol.

894 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Playlist-ul ceremoniei de deschidere, un omagiu adus muzicii britanice

JOCURILE OLIMPICE 2012: Playlist-ul ceremoniei de deschidere, un omagiu adus muzicii britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o lună înainte de începutul Jocurilor Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august), speculaţiile din jurul ceremoniei de deschidere devin tot mai numeroase în presa britanică, informează lefigaro.fr.

Tabloidul The Sun a dezvăluit playlist-ul cu cântecele care vor fi interpretate în cadrul acestui show. Lista de 86 de piese acoperă aproape un secol de muzică britanică, începând de la câteva cântece patriotice din anii 1900 şi până la hiturile din zilele noastre, fără să uite însă genericele unor seriale de televiziune cult, precum "Doctor Who" şi "East Enders".

Printre artiştii care au interpretat cele 86 de piese selecţionate se află nume celebre, precum The Beatles, Queen, Led Zeppelin, Sex Pistols, Pink Floyd, David Bowie, The Clash, The Rolling Stones, Eric Clapton, The Who, Duran Duran, Eurythmics şi The Kinks.

Noua generaţie este şi ea bine reprezentată, prin Coldplay, Amy Winehouse, Adele, Radiohead, Franz Ferdinand, Oasis, Muse, Arctic Monkeys, M.I.A.

Dacă zvonurile se confirmă, unii dintre spectatori vor remarca absenţa unor mari artişti britanici: Tom Jones, Elton John, Phil Collins şi chiar Spice Girls.

Chiar dacă tabloidul The Sun afirmă că a obţinut informaţiile de la o sursă ce provine din interiorul industriei muzicale britanice, reprezentanţii comitetului olimpic din această ţară a dezminţit această scurgere de informaţii: "Există multe speculaţii privind conţinutul spectacolului. Noi dorim să păstrăm secretul".

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Londra va fi regizată de cineastul Danny Boyle, regizorul filmelor "Trainspotting" şi "Slumdog Millionaire", care a spus că va alcătui acest show "ca şi cum ar fi vorba de filmarea unui lungmetraj în direct".

Recent, cineastul britanic a spus că s-a inspirat din romanul lui Mary Shelley "Frankestein"': "Am preluat multe idei din această carte, care va fi extrem de prezentă în ceremonie. Este o provocare, pentru că romanul poate fi uşor transformat într-un spectacol, dar există riscul ca acestuia să îi lipsească sufletul şi căldura. Vrem ca ceremonia noastră de deschidere să genereze un efect visceral asupra oamenilor", a adăugat Danny Boyle.

Mijloace colosale au fost alocate pentru a organiza un show ce va fi urmărit de peste patru miliarde de telespectatori din lumea întreagă. Peste 15.000 de persoane vor lua parte la ceremoniile de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici