Jose Carreras revine la Bucureşti pentru un concert de caritate (Video)

Jose Carreras, unul dintre cei mai apreciaţi tenori ai lumii, revine toamna aceasta în România, pentru a susţine, pe 4 octombrie, un concert de caritate la Sala Palatului din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului, Fundaţia Dinu Patriciu.

35 afișări
Imaginea articolului Jose Carreras revine la Bucureşti pentru un concert de caritate (Video)

Jose Carreras revine la Bucureşti pentru un concert de caritate (Imagine: Mediafax Foto)

Biletele pentru show urmează să fie puse în vânzare în săptămânile următoare, în reţeaua magazinelor Diverta şi online, pe www.myticket.ro. Toate încasările provenite din bilete vor fi folosite pentru a sprijini copiii aflaţi în zonele afectate de inundaţii din Nordul Moldovei, în cadrul programului "Sponsorizează un Copil!".

Tenorul spaniol, originar din Catalonia, este unul dintre cei mai proeminenţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, cariera sa curpinzând peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, inclusiv la Milano ("Un Ballo in Maschera", 1975), New York ("Tosca", 1974), la Opera din San Francisco ("La Boheme", 1973), Viena ("Rigoletto", 1974), Londra ("La Traviata", 1974), Munchen ("Tosca", 1974), Chicago ("Un Ballo in Maschera", 1976) şi Verona ("Carmen", 1984).

Carreras a avut şi o intensă activitate discografică: a lansat nu mai puţin de 150 de înregistrări, printre care se numără şi 50 de opere complete, fiind premiat, de-a lungul timpului, cu numeroase discuri de aur şi platină. Jose Carreras, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, a dobândit o largă faima şi recunoaştere internaţională în cadrul celebrei serii de concerte "Cei trei tenori", începute în 1990 şi continuate până în 2003.

Alături de activitatea muzicală, Jose Carreras este recunoscut şi pentru eforturile sale umanitare, îndreptate în special spre tratarea leucemiei. Carreras este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Internaţionale "Jose Carreras" pentru lupta împotriva leucemiei, pe care tenorul spaniol a fondat-o în 1988, după recuperarea sa aproape miraculoasă din cumplita boală.

Luna trecută, Carreras a mai susţinut un concert la Timişoara, în faţa unui public de aproape 7.500 de spectatori. De asemenea, tenorul a mai participat la o gală de caritate organizată la Bucureşti, în vara anului trecut.

Mai multe informaţii despre acest eveniment, precum şi detalii privind preţurile biletelor, urmează a fi făcute publice în curând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici