Judith Krantz, autoarea unor bestselleruri erotice, a murit la 91 de ani

Scriitoarea americană Judith Krantz, autoare de bestselleruri erotice, a murit la vârsta de 91 de ani, din cauze naturale, sâmbătă, în locuinţa sa din Bel Air, Los Angeles, potrivit Associated Press.

289 afișări
Imaginea articolului Judith Krantz, autoarea unor bestselleruri erotice, a murit la 91 de ani

Judith Krantz, autoarea unor bestselleruri erotice, a murit la 91 de ani

Romanele sale de dragoste, precum "Scruples" şi "Prinţesa Daisy/ Princess Daisy", cu poveşti cu personaje frumoase şi bogate, au fost vândute în peste 85 de milioane de exemplare în lumea întreagă.

Judith Krantz a scris pentru publicaţii precum Cosmopolitan şi Ladies Home Journal, iar, la vârsta de 50 de ani, şi-a descoperit talentul pentru ficţiune.

A debutat cu "Scruples", în 1978, devenit bestseller, la fel ca următoarele nouă romane. Cărţile lui Krantz au fost traduse în 52 de limbi străine.

Totodată, unele dintre romanele sale au stat la baza unor miniserii TV, realizate cu ajutorul soţului ei, producătorul de film şi televiziune Steve Krantz. Acesta a murit în 2007, la vârsta de 83 de ani.

Printre cărţile scrise s-au mai numărat "Fiica lui Mistral/ Mistral’s Daughter", "Îndrăgostiţii/ Lovers", "Voi cuceri Manhattanul/ I’ll Take Manhattan" şi "The Jewels of Tessa Kent".

Memoriile sale, "Sex and Shopping: The Confessions of a Nice Jewish Girl", au fost publicate în 2001 şi au prezentat şi predilecţia sa pentru poveşti cu nuanţe erotice ale unor personaje privilegiate.

"Cred că femeile vor fi întotdeauna interesate de două lucruri - sexul şi cumpărăturile", a declarat Judith Krantz în 1994. "Şi, dacă acestea nu există, au anulat şi o mare parte din amuzamentul vieţii", a mai spus aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici