Kate Winslet - narator într-un documentar despre autism

Actriţa britanică Kate Winslet este naratorul unui documentar despre autism, intitulat "The Sunshine Boy", regizat de cineastul islandez Fridrik Thór Fridriksson, care va fi prezentat la Toronto Film Festival, informează cineuropa.org.

30 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet - narator într-un documentar despre autism

Kate Winslet - narator într-un documentar despre autism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fridrik Thór Fridriksson a avut nevoie de patru ani pentru a regiza acest proiect, dintre care doi i-a petrecut urmând-o pe producătoarea de film Margret Dagmar Ericsdottir (Frontier Filmworks) în călătorile ei de la Reykjavik la Londra şi Austin, unde s-a întâlnit cu diverşi cercetători în autism, în încercarea sa de a putea să comunice cu fiul ei Keli, în vârstă de 11 ani, afectat de o formă severă a acestei maladii.

Cineastul islandez, care a asistat la progresele făcute de Keli pe măsură ce începea să comunice, sub supravegherea terapeutului americano-indian Soma Mukhophadhyay, a declarat că "Sunshine Boy" este, probabil, cel mai important film din viaţa lui. Cântăreaţa islandeză Björk şi trupa islandeză Sigur Ros au contribuit şi ei la producerea acestui film.

Filmul "Sunshine Boy" va avea premiera internaţională la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, unde va fi proiectat în secţiunea "Real to Real".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici