Kirk Douglas s-a întors pe scenă la vârsta de 92 de ani

Cu mult şarm, un umor ascuţit şi un repertoriu bogat de poveşti şi glume culese de-a lungul carierei sale îndelungate, Kirk Douglas a readus puţin din magia Hollywood-ului de odinioară în spectacolul "Before I Forget", susţinut la sfârşitul săptămânii, la teatrul care îi poartă numele din Los Angeles.

75 afișări
Imaginea articolului Kirk Douglas s-a întors pe scenă la vârsta de 92 de ani

Kirk Douglas s-a întors pe scenă la vârsta de 92 de ani (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit Reuters, spectacolul lui Kirk Douglas durează 90 de minute, spectatorii putând savura poveştile relatate de actor, care este "ajutat" de numeroase proiecţii cu scene din filmele în care a jucat.

În partea considerată cea mai emoţionantă a reprezentaţiei, Kirk Douglas aduce un omagiu fostelor "capete încoronate" de la Hollywood cu care a colaborat pe marele ecran: Lana Turner, Gregory Peck, Fred Astaire, Jack Lemmon, Walter Matthau, John Wayne, Franck Sinatra şi, în special, Burt Lancaster. Totodată, actorul se referă şi la viaţa personală, întrebându-se, retoric, dacă a fost un tată bun pentru copiii săi.

De asemenea, Kirk Douglas a ţinut să vorbească publicului despre călătoria lui prin viaţă, despre lupta depusă pentru a-şi croi un drum, pentru a se desprinde de sărăcie şi a-şi întemeia o carieră, o familie şi o personalitate, care a schimbat barierele profesionale din industria cinematografiei americane, dar şi foarte multe prejudecăţi naţionale.

Explicând motivaţia care l-a determinat să urce din nou pe scenă, Kirk Douglas a vorbit despre nevoia actorului de a juca. Douglas a suferit, în 1991, un accident cerebral în urma căruia i-a fost afectată capacitatea de a vorbi.

Ultimele două reprezentaţii din această mini-serie de patru spectacole vor avea loc vineri (13 martie) şi sâmbătă (14 martie), la Kirk Douglas Theatre din Los Angeles.

Kirk, fiul unor imigranţi evrei ruşi analfabeţi, a jucat în aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numără "Spartacus", "Urâtul şi frumosul", "Van Gogh", "20.000 de leghe sub mări".

Ultima dată a putut fi văzut pe marele ecran alături de o parte dintre membrii familiei sale, în filmul "În familie" (2003), în care a jucat şi Michael Douglas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici