Lemmy, solistul trupei rock Motörhead, şi-a pus stimulator cardiac

Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, a acceptat la recomandarea medicilor să îşi pună un stimulator cardiac, după multe decenii în care a trăit periculos, adoptând un stil de viaţă nesănătos.

166 afișări
Imaginea articolului Lemmy, solistul trupei rock Motörhead, şi-a pus stimulator cardiac

Ian "Lemmy" Kilmister (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ajuns la vârsta de 67 de ani, Lemmy, al cărui nume real este Ian Fraser Kilmister - a fost avertizat de medici, care i-au spus că trebuie neapărat să îşi pună un stimulator cardiac dacă mai doreşte să susţină concerte. Lemmy a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă, o afecţiune cauzată de numeroşii ani în care rockerul britanic a abuzat de alcool şi de droguri, informează contactmusic.com.

Trupa Motörhead a fost nevoită să îşi amâne turneul european, programat în această vară, până cel mai devreme în februarie, după ce Lemmy a fost diagnosticat cu un hematom - o "pungă" de sânge formată într-un organ sau ţesut, în urma unei hemoragii, care de cele mai multe ori are drept cauză un traumatism.

Phil Campbell, chitaristul în vârstă de 52 de ani al trupei Motörhead, a declarat pentru WalesOnline.co.uk: "Inima lui este bine acum, iar el a făcut suficient de multe schimbări în stilul său de viaţă şi în dieta lui zilnică pentru a combate diabetul. E ca un fel de John Wayne al rock-ului, e întotdeauna gata pentru a mărşălui ca un soldat".

Lemmy, care suferă şi de diabet de tipul 2, a început să facă şi exerciţii fizice, pentru a-şi reintra în formă. "Atunci când urc pe scenă, vreau să fac ceea ce fac eu mai bine", a spus Lemmy.

Legendarul solist britanic nu a dorit să vorbească prea mult despre problemele sale de sănătate, declarând recent pentru revista Classic Rock: "Nu a fost nimic grav. Am trecut peste acea problemă".

Toboşarul Mikkey Dee, în vârstă de 50 de ani, crede însă că Lemmy are nevoie să reia contactul cu realitatea cât mai repede şi să renunţe la alcool. "După toate prin câte a trecut, i-aş spune aşa: «Lem, nu ai obosit să te simţi mereu obosit? A venit vremea să începi să ai mai multă grijă de tine".

Lemmy a spus că i-a fost foarte greu să ia o decizie atunci când a hotărât să amâne turneul european, întrucât nu a vrut să îşi dezamăgească fanii.

În octombrie, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, "Aftershock", care este o continuare a materialului scos pe piaţă în 2010, "The World Is Yours". Albumul va marca împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea trupei, în 2015.

De la înfiinţarea ei, în 1975, de către Lemmy Kilmister, celebra trupă britanică a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor, la nivel mondial.

După lansarea albumelor "Overkill", "Bomber", "Ace Of Spades" şi "No Sleep 'Til Hammersmith", Motörhead a devenit cea mai populară şi apreciată trupă rock din Marea Britanie şi nu numai.

Talentul le-a fost apreciat şi recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: în 1980, trupa a câştigat discul de argint pentru albumul "Bomber", în 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul "1916", iar în 2001, a primit discul de aur pentru piesa "The Game". Printre hiturile trupei se numără "Ace of Spades", "Killed By Death" şi "Born To Raise Hell".

Anul trecut, Motörhead a susţinut un concert la Bucureşti, în cadrul OST Fest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici