Leonard Cohen şi Kylie Minogue, în sprijinul victimelor incendiilor din Australia

Cântăreţul Leonard Cohen, artista australiană Kylie Minogue, dar şi echipele de crichet ale Australiei şi Noii Zeelande şi organizatorii Australian Open la golf feminin şi-au declarat sprijinul pentru victimele incendiilor din Australia, care au distrus peste 1.000 de locuinţe.

39 afișări
Imaginea articolului Leonard Cohen şi Kylie Minogue, în sprijinul victimelor incendiilor din Australia

Cântăreaţa Kylie Minogue (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Leonard Cohen, alături de starul australian Paul Kelly şi companiile care organizează turneul artiştilor, au donat 131.000 de dolari la sfârşitul unei vizite de trei săptămâni în Australia.

"Leonard s-a bucurat de timpul petrecut în Australia în turneu şi este şocat şi întristat din cauza incendiilor", a declarat Michael Gudinski, managing director al The Frontier Touring Company.

De asemenea, Kylie Minogue plănuieşte să organizeze un concert în beneficiul victimelor din Australia, la Londra, alături de sora sa Dannii şi de cântăreaţa australiană Natalie Imbruglia.

Scriitoarea australiană Kathy Lette, o prietenă a lui Kylie Minogue, a declarat pentru London Lite că există planuri pentru organizarea unui eveniment în memoria celor decedaţi în urma incendiilor. "Lucrăm acum la asta. Situaţia de acolo este foarte, foarte tristă", a precizat Lette.

"Cred că trebuie să vorbim pentru a face ceva, de exemplu, o strângere de fonduri pentru cei afectaţi de incendii", a precizat Natalie Imbruglia.

Echipa de crichet a Australiei a vizitat oraşele afectate de incendii şi a jucat un meci cu unii dintre copiii rămaşi fără adăpost. De asemenea, echipele de crichet ale Australiei şi Noii Zeelande au strâns şase milioane de dolari la un meci jucat în Adelaide.

Organizatorii Australian Open la golf feminin, care are loc la Melbourne în această săptămână, vor oferi cinci dolari pentru fiecare birdie (la golf, pentru fiecare traseu, este stabilit un anumit număr de lovituri; dacă un traseu este jucat cu o lovitura mai puţin, acesta este numit birdie). De asemenea, jucătorii vor dona o parte din banii câştigaţi la acest campionat victimelor incendiilor.

Cel puţin 181 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile care au devastat sud-estul Australiei şi care au provocat cele mai multe victime din istoria ţării.

Un număr de 30 de incendii de vegetaţie au fost înregistrate începând de sâmbătă în statul Victoria, favorizate de rafalele puternice de vânt, caniculă şi seceta extremă.

Citeşte şi:

Cel puţin 181 de morţi, în urma incendiilor din Australia

Un urs koala, salvat din Australia, devine vedetă pe YouTube

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici