„Lipsă totală de profesionalism şi respect”. Cum a reuşit un critic să sfărâme în bucăţi o piesă de artă de 20.000 de dolari

Un critic de artă a distrus o piesă contemporară expusă la un festival din Mexic, incidentul stârnind dezbateri aprinse despre ce se poate numi cu adevărat artă, transmite The Guardian.

1909 afișări
Imaginea articolului „Lipsă totală de profesionalism şi respect”. Cum a reuşit un critic să sfărâme în bucăţi o piesă de artă de 20.000 de dolari

Sursa FOTO: Twitter @grazalce

Criticul Avelina Lésper spune că a distrus din greşeală instalaţia, sâmbătă, la festivalul de artă Zona Maco, care a avut loc în Mexico City. Lésper ar fi pus o cutie goală de suc lângă piesa de artă, pentru a-şi arăta dispreţul faţă de instalaţia compusă dintr-o placă de sticlă, o minge de fotbal şi alte obiecte întâmplătoare suspendate în interior.

Instalaţia a fost realizată de artistul mexican Gabriel Rico, cunoscut pentru comparaţiile pe care le face între obiectele create de om şi cele găsite în natură, precum pene sau pietre. 

„A fost ca şi cum piesa de artă mi-a auzit comentariul şi a simţit ce am simţit şi eu”, a declarat criticul. „Piesa s-a sfărâmat în bucăţi peste tot pe podea”, a adăugat Lésper.

La scurt timp, criticul a aflat că piesa de artă valora nu mai puţin de 20.000 de dolari, potrivit The Guardian. 

Reprezentanţii galeriei de artă au declarat că felul în care s-a comportat Lésper a fost lipsit de profesionalism şi respect. „Lésper a distrus instalaţia pentru că s-a apropiat prea mult”, au transmis reprezentanţii galeriei printr-un comunicat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici