Lungmetrajul "Transformers 3" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari - VIDEO

Lungmetrajul "Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon", al treilea film din franciza "Transformers", a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari, devenind al 10-lea film din istorie care a reuşit această performanţă, informează hollywoodreporter.com.

384 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Transformers 3" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari - VIDEO

Lungmetrajul "Transformers 3" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

"Transformers 3", regizat de Michael Bay, este cel de-al treilea film din 2011 care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari. Totodată, această peliculă este primul film din franciza "Transformers" care a reuşit această performanţă.

Până marţi, încasările obţinute de acest film pe plan internaţional, în afara Americii de Nord, erau de 663 de milioane de dolari, iar până luni, încasările obţinute în cinematografele nord-americane erau de 338,8 milioane de dolari.

Filmul "Transformers 3" este cel de-al 10-lea film din istoria cinematografiei care trece de pragul încasărilor de 1 miliard de dolari, această performanţă fiind impulsionată probabil şi de faptul că pelicula a fost prima din franciza "Transformers" care a fost realizată şi difuzată în 3D.

În 2011, alte două filme, realizate tot în 3D, au reuşit această performanţă: "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", lansat de studiourile Disney, şi "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2", lansat de Warner Bros.

Primele trei poziţii în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile sunt ocupate de lungmetrajele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari), "Titanic" (1,8 miliarde de dolari) şi "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui" (1,11 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici