Madonna şi-a doborât propriul record de încasări

Madonna şi-a doborât propriul record în domeniul încasărilor generate de turneele mondiale ale artiştilor solo, potrivit datelor oficiale comunicate, miercuri, de promotorul de concerte Live Nation Inc.

63 afișări
Imaginea articolului Madonna şi-a doborât propriul record de încasări

Madonna şi-a doborât propriul record de încasări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turneul mondial "Sticky & Sweet" al Madonnei, desfăşurat pe parcursul unui an, care s-a încheiat miercuri seară, cu un concert susţinut în Israel, a generat încasări de 408 milioane de dolari, după ce artista americană a cântat în faţa a peste 3,5 milioane de fani şi a susţinut 85 de spectacole.

Madonna şi-a doborât astfel propriul record, stabilit în 2006 de precedentul ei turneu mondial, intitulat "Confessions", care a generat încasări de 194 de milioane de dolari. La acest turneu, care a inclus 60 de spectacole, au participat 1,2 milioane de fani.

Un purtător de cuvânt al promotorului Live Nation a explicat că precedentul turneu al Madonnei s-a axat pe un număr relativ ridicat de spectacole, susţinute în aceleaşi săli de concerte, însă turneul "Sticky & Sweet" a mizat pe un număr mai mare de spectacole, iar acestea au fost susţinute în arene cu o capacitate mai mare.


Pe 28 septembrie, Madonna va lansa "Celebration", un album "greatest hits", ce conţine şi câteva piese noi, care va marca încheierea unei colaborări de 27 de ani a artistei americane cu Warner Music Group Corp. În 2007, Madonna a semnat un contract revoluţionar, pe 10 ani, pentru 120 de milioane de dolari, cu promotorul Live Nation, care trebuie să se ocupe de înregistrarea albumelor, de activităţile de merchandising şi de organizarea turneelor artistei.

Turneul mondial cu cele mai mari încasări din lume este "Bigger Bang", al trupei Rolling Stones, desfăşurat în perioada 2005 - 2007, care a generat încasări de 558 de milioane de dolari, după ce legendarii rockeri britanici au cântat în faţa a peste 4,7 milioane de spectatori şi au susţinut 144 de concerte.

Pe 26 august,  Madonna a concertat la Bucureşti, în Parcul Izvor, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici