Mai ai timp de un „selfie cu cometa”. Neowise va mai străluci pe cer abia peste 7.000 de ani

  • Neowise este cea mai noua cometă descoperită în martie de telescopul spaţial Wise al NASA
  • Cometa se poate vedea în emisfera nordică, iar de câteva zile şi pe cerul României
  • Pentru că se vede bine cu ochiul liber, internauţii au pornit trend-ul ”selfie cu cometa”
  • Neowise va putea fi văzută data viitoare peste 7.000 de ani
4362 afișări

Pe cerul României se poate vedea în aceste zile una dintre cele mai frumoase comete din ultimile decenii. Neowise este descoperită recent de telescopul spaţial Wise de la Nasa. Nucleul său este acoperit cu materiale ce datează de la originea sistemului nostru solar. Cometa poate fi observată noaptea şi cu ochiul liber. Pentru a o identifica orientează-te după steau Venus şi Capella. Însă pentru ai vedea şi mai bine coada, foloseşte un binoclu. Fiind foarte strălucitoare, comenta a starnit pe facebook trend-ul ”selfie cu cometa”.

În România comenta se va mai putea vedea în această săptămână. După ce se va îndepărta de pâmân, Neowise va fi putea văzută data viitoare peste 7.000 de ani.

Tatiana Paşcovschi, corespondent Mediafax: „Este aproape ora 4 dimineaţa şi m-am trezit să văd pe cer noua comentă descoperită în martie 2020. Se numeşte C2020 F3 NeoWise şi poate fi văzută în apropierea stelei Venus. Şi ca să fiu în trendul internaţional, mi-am făcut şi un selfie cu cometa. Poţi să o faci şi tu în următoarele zile, atât cât se va mai vedea pe cerul României.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici