Mai mulţi hipopotami sălbatici ai lui Pablo Escobar vor fi sacrificaţi în Columbia

Columbia va sacrifica o parte din cei 166 de hipopotami care provin dintr-o turmă deţinută de „regele drogurilor” Pablo Escobar în anii 1980.

356 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi hipopotami sălbatici ai lui Pablo Escobar vor fi sacrificaţi în Columbia

Ministrul Mediului, Susana Muhamad, a declarat că 20 vor fi sterilizaţi, alţii vor fi transferaţi în străinătate, iar "unii" vor fi eutanasiaţi, potrivit BBC.

Experţii încearcă de ani de zile să controleze numărul hipopotamilor. Escobar a importat animalele pentru grădina sa zoologică privată de la Hacienda Nápoles. Aceştia au fost lăsaţi în libertate după ce el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia în 1993.

Autorităţile au încercat diverse abordări pentru a limita explozia populaţiei de hipopotami din principalul râu columbian, Magdalena, inclusiv sterilizarea şi transferul la grădini zoologice din străinătate.

Cu toate acestea, eforturile nu au reuşit să limiteze creşterea turmei, iar lipsa prădătorilor şi regiunea mlăştinoasă Antioquia oferă condiţiile perfecte pentru ca animalul originar din Africa să se dezvolte.

Soarta lor a fost pecetluită atunci când hipopotamii au fost declaraţi specie invazivă anul trecut, deschizând uşa pentru sacrificarea lor.

"Lucrăm la protocolul pentru exportul animalelor", a declarat Muhamad, citată de presa locală.

"Nu vom exporta niciun animal dacă nu există o autorizaţie din partea autorităţii de mediu din cealaltă ţară."

Ea a spus că ministerul creează un protocol pentru eutanasiere ca ultimă soluţie.

Experţii columbieni au avertizat de mult timp că reproducerea necontrolată a hipopotamilor reprezintă o ameninţare pentru oameni şi pentru animalele sălbatice indigene.

Estimările sugerează că populaţia ar putea ajunge la 1.000 de exemplare până în 2035 dacă nu se ia nicio măsură, însă activiştii pentru animale spun că sterilizarea presupune suferinţă pentru animale - şi un mare pericol pentru medicii veterinari care o fac.

Hipopotamul este unul dintre cele mai mari animale nerumegătoare, masculii adulţi cântărind până la trei tone. De asemenea, sunt printre cele mai periculoase, ucigând aproximativ 500 de persoane pe an.

Escobar a fost şeful cartelului din Medellin şi supranumit "lordul cocainei", care a adunat o avere estimată la 30 de miliarde de dolari din contrabanda cu droguri în Miami şi în sudul Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici