Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani

Majestatea Sa Regina Ana a României împlineşte, marţi, 89 de ani, principele Radu scriind pe blogul personal că aceasta este "cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României"

634 afișări
Imaginea articolului Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani

Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 89 de ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În ziua de 18 septembrie 2012, Regina Ana împlineşte 89 de ani. Majestatea Sa este, probabil, cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României. La mulţi ani, Majestate!" este mesajul Principelul Radu pe blogul personal.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franţa.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit "Crucea de Război" a Franţei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici