Mama lui Michael Jackson, despre condamnarea medicului Conrad Murray: Nu sunt suficienţi patru ani

"Nu sunt suficienţi patru ani", a declarat mama cântăreţului Michael Jackson, după pronunţarea sentinţei în procesul intentat de Parchetul californian contra medicului Conrad Murray, găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson.

576 afișări
Imaginea articolului Mama lui Michael Jackson, despre condamnarea medicului Conrad Murray: Nu sunt suficienţi patru ani

Katherine Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O pedeapsă de patru ani nu îmi va aduce fiul înapoi", a declarat Katherine Jackson. "Patru ani nu înseamnă suficient pentru viaţa unei persoane. Asta nu-l va aduce înapoi. Însă măcar a primit pedeapsa maximă. Consider că judecătorul a fost foarte corect", a adăugat mama cântăreţului, cu puţin timp înainte de a părăsi sala tribunalului din Los Angeles.

"Mulţumesc judecătorului, mulţumesc procurorilor, cred că totul a decurs bine", a adăugat Katherine Jackson, în faţa jurnaliştilor.

"Nicio pedeapsă, petrecută într-o celulă de închisoare, nu va compensa pierderea unei fiinţe umane", adăugat una dintre surorile megastarului, Rebbie Jackson.

Găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson - verdictul fiind pronunţat pe 7 noiembrie -, medicul Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani, a fost condamnat marţi la pedeapsa maximă de patru ani de închisoare. Judecătorul a considerat că acuzatul nu a dat dovadă "de nicio remuşcare".


Medicul Murray va trebui să plătească şi anumite despăgubiri familiei Jackson, pentru pierderile financiare cauzate de decesul megastarului, dar judecătorul Michael Pastor nu a fixat deocamdată valoarea acestor daune, amânând decizia pentru o audiere viitoare, programată pe 23 ianuarie.

Procuratura solicitase suma de 100 de milioane de dolari pentru despăgubirea familiei Jackson.

Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Murray.

Conrad Murray, care era medicul personal al starului doar de două luni, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, într-o perioadă de repetiţii intense pentru "This Is It Tour", turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici