"Man in the Mirror" al lui Michael Jackson, imn pentru o campanie antirasistă

Cântecul lui Michael Jackson "Man in the Mirror" a fost selectat să reprezinte imnul unei campanii antirasiste, lansată marţi în Irlanda de Nord, informează postul U TV, în pagina electronică.

45 afișări
Imaginea articolului "Man in the Mirror" al lui Michael Jackson, imn pentru o campanie antirasistă

"Man in the Mirror" al lui Michael Jackson, imn pentru o campanie antirasistă (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Peste 100 de români s-au refugiat într-o biserică din Belfast de teama atacurilor rasiste

Efortul de combatere a crimelor comise din ură intervine după o serie de atacuri la începutul verii, care au forţat peste 100 de români să-şi părăsească locuinţele din Belfast.

În perioada 1 aprilie-24 august, în Irlanda de Nord au fost înregistrate 296 de infracţiuni rasiste, 58 de infracţiuni contra homosexualilor, 47 legate de religie, 576 legate de secte, 32 vizând persoanele cu dizabilităţi şi patru împotriva persoanelor transsexuale, potrivit datelor furnizate de poliţie.

Asociaţia Irlandeză de Fotbal şi o altă asociaţie sportivă conduc campania antirasistă la nivel sportiv, iar sâmbătă, toate jocurile din Liga Irlandeză vor sărbători Ziua Unităţii împotriva Urii.

Un înalt oficial local, Robin Newton, a declarat că "atacurile comise din ură sunt, în primul rând, tragedii individuale, însă ele ne afectează negativ pe toţi, descurajând turismul şi investiţiile interne".

Un alt oficial, Gerry Kelly, a adăugat că muncitorii imigranţi au fost învinovăţiţi pe nedrept pentru unele dintre problemele economice ale Irlandei de Nord. "Faptele nu susţin mitul potrivit căruia ei iau persoanelor (autohtone) locurile de muncă", a spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici