Marea Britanie: Persoanele obeze vor fi plătite să slăbească

Persoanele supraponderale şi obeze din Marea Britanie ar putea fi plătite pentru a pierde din greutate, în cadrul unei scheme de eradicare a obezităţii, în valoare de 372 de milioane de lire sterline, pusă la punct de guvernul britanic, informează timesonline.co.uk.

2 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Persoanele obeze vor fi plătite să slăbească

Marea Britanie: Persoanele obeze vor fi plătite să slăbească

Noua strategie are ca scop eliminarea obiceiurilor alimentare proaste şi a sedentarismului. Strategia reia o ţintă stabilită de guvernul britanic anul trecut, aceea de a reduce până în 2020 numărul de copii supraponderali şi obezi la nivelul înregistrat în 2000.

O astfel de strategie a fost aplicată cu succes în Statele Unite şi va fi testată în câteva zone din Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, printre propuneri, se numără introducerea unui singur sistem de etichetare a alimentelor, măsuri pentru promovarea plimbărilor şi a mersului pe bicicletă şi un control mai sever al reclamelor la hrana de tip fast food, destinate copiilor.

De asemenea, s-ar putea introduce un control al pachetelor de mâncare aduse de copii la şcoală, inovaţii tehnice care să le permită părinţilor să limiteze copiilor accesul la televizor şi internet şi introducerea orelor de gătit obligatorii în şcoli.

În Statele Unite, mulţi adulţi supraponderali sau obezi primesc suma de 14 dolari pentru fiecare reducere a greutăţii corporale de 1%. Persoanele care au fost plătite au prezentat de cinci ori mai multe probabilităţi de a pierde în greutate cu 5% în trei luni decât cele care nu au primit bani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord, publicat în Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Aproape un sfert din adulţii britanici suferă de obezitate, iar numărul acestora va creşte cu 60% până în 2050, dacă nu se iau măsuri de stopare a fenomenului.

Obezitatea este asociată cu un risc crescut de cancer, maladii hepatice, boli cardiace şi diabet.

Strategia guvernului britanic a fost criticată, miercuri, de mai multe grupuri de consumatori şi membri ai opoziţiei, fiind catalogată drept o "serie de aspiraţii şi giumbuşlucuri vagi, cu puţine propuneri concrete".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici