Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin la Universitatea Tsinghua din Beijing - VIDEO

Facebook este inaccesibilă în China, unde reţeaua de socializare este blocată de cenzori, însă cofondatorul ei Mark Zuckerberg şi-a continuat campania de "îmblânzire" a autorităţilor chineze şi a folosit un atu lingvistic, vorbind în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în această ţară.

299 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin la Universitatea Tsinghua din Beijing - VIDEO

Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în China - VIDEO

Invitat să ţină un discurs în amfiteatrul Universităţii Tsinghua, miercuri, la Beijing, Mark Zuckerberg i-a uluit pe studenţii prezenţi la eveniment, după ce li s-a adresat în chineză: "Bună ziua, tuturor!".

Potrivit AFP, tânărul antreprenor american, în vârstă de 30 de ani, aflat la conducerea celei mai mari reţele de socializare din lume, a continuat să vorbească în chineză pe durata unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, timp de 30 de minute, fiind încurajat şi aplaudat de spectatori, cuceriţi de eforturile sale, potrivit unei înregistrări video care a fost publicată online joi.

"Învăţarea acestei limbi m-a ajutat să studiez cultura respectivă. Dintr-odată, am încercat să învăţ limba. Şi, în definitiv, îmi plac provocările", a spus Zuckerberg, al cărui discurs nu a fost însă lipsit de anumite pronunţări inexacte.

Mark Zuckerberg a răspuns unor întrebări formulate într-o manieră simplă de un prezentator binevoitor, vorbind despre culoarea sa preferată (albastru), despre preparatul chinezesc preferat şi despre familia chinezo-americană a soţiei sale, Priscilla Chan.

Însă el a abordat şi teme mai complicate, inclusiv filosofia sa de creator de firme de succes. "Cel mai important este să nu îţi laşi braţele în jos" şi "să crezi în misiunea ta", a adăugat el.

Cele mai bune companii nu au fost înfiinţate pentru că fondatorul lor voia să creeze o companie, ci pentru că el dorea să schimbe lumea!", a continuat antreprenorul american, cu entuziasm.

Facebook este blocată în China continentală din 2009 - la fel ca Twitter, YouTube şi Instagram -, la ordinul autorităţilor comuniste, care vor să exercite un control strict asupra felului în care sunt partajate informaţiile pe internetul local.

În mod paradoxal, numeroase instituţii chineze, mai ales cele turistice, dar şi agenţia de presă oficială China Nouă folosesc Facebook pentru a-şi promova activitatea în străinătate.

Managerii de la Facebook călătoresc frecvent la Beijing pentru a participa la conferinţe profesionale şi a discuta cu liderii politici chinezi.

La începutul săptămânii, Mark Zuckerberg a fost numit membru în consiliul de administraţie al School of Economics and Management din cadrul Universităţii Tsinghua.

"Suntem deja prezenţi în China!", a subliniat cofondatorul Facebook, adăugând că a vizitat această ţară deja de patru ori.

"Ajutăm companiile chineze să obţină noi clienţi pe plan internaţional, prin intermediul reclamelor de pe Facebook. Dorim să ajutăm diverse părţi ale lumii să înţeleagă mai bine ceea ce înseamnă China", a adăugat Zuckerberg, exprimându-se tot în dialectul mandarin.

Mark Zuckerberg a stârnit şi hohote de râs în rândul spectatorilor, evocând o conversaţie cu soţia sa: "Într-o zi, am întrebat-o: «Vorbesc chiar atât de prost limba asta pentru a înţelege ceea ce mi se spune în mandarină?». Iar ea mi-a răspuns: «Nu eşti prea bun nici atunci când asculţi ceea ce eu îţi spun în engleză!»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici