Martin Scorsese, Diana Ross şi Steve Martin, onoraţi de elita Hollywood-ului

Regizorul Martin Scorsese, cântăreaţa Diana Ross şi actorul de comedie Steve Martin au facut parte dintre artiştii care au primit anul acesta distincţia Kennedy Center Honor pentru contribuţia la dezvoltarea culturii americane, potrivit Centrului Kennedy pentru artă din New York.

8 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese, Diana Ross şi Steve Martin, onoraţi de elita Hollywood-ului

Martin Scorsese, Diana Ross şi Steve Martin, onoraţi de elita Hollywood-ului

Preşedintele George W. Bush şi soţia sa, Laura, au participat la gala la care au fost onoraţi cântăreaţa Diana Ross, actorul de comedie Steve Martin, regizorul Martin Scorsese, fondatorul Beach Boys, Brian Wilson şi pianistul Leon Fleisher.

Premiaţii, aşezaţi într-o lojă prezidenţială la Centrul Kennedy pentru artă din New York, au aplaudat, au zâmbit şi au râs, în timp ce colegii lor, actori şi muzicieni, le-au adus omagii.

Cântăreaţa de gospel Yolanda Adams, actriţa Vanessa Williams, câştigătorul "American Idol", Jordin Sparks, şi Ciara i-au adus un omagiu cântăreţei Diana Ross, interpretând melodii care au făcut-o celebră pe aceasta. Diana Ross, solista trupei The Supremes, care a avut un mare succes în anii '60 şi care multă vreme a simbolizat sunetul companiei de înregistrări Motown, şi-a câştigat faima ca actriţă şi cântăreaţă solo.

Actorul de comedie Steve Carell a venit să-i prezinte un omagiu colegului său Steve Martin: "Este o comoară naţională în sensul cel mai larg", a glumit acesta. Steve Martin, o figură de marcă la Hollywood, şi-a început cariera scriind scenarii şi numere de comedie stand-up, iar în prezent este actor, scenarist şi pictor.

Actorul Robert DeNiro, regizorul Francis Ford Coppola şi actriţa Cameron Diaz au venit pe scenă pentru a vorbi despre Scorsese, un regizor aclamat, autorul unor capodopere diverse, de la "Şoferul de taxi" până la "Cârtiţa", recompensată anul acesta cu un premiu Oscar.

Secretarul de stat american Condoleezza Rice, o pianistă strălucită care odată visa să ajungă muzician de concerte, a urmărit cu atenţie momentul în care violoncelistul Yo-Yo Ma i-a adus un omagiu pianistului Leon Fleisher. Interpretul în vârstă de 79 de ani, care este privit ca cel mai mare pianist american de muzică clasică al secolului al 20-lea, şi-a început cariera la vârsta de 8 ani şi a continuat să cânte, chiar dacă şi-a rănit mâna dreaptă, după ce a devenit adult.

Art Garfunkel l-a numit pe Brian Wilson "Mozart al rock and roll-ului" care a creat "unele dintre cele mai uimitoare miracole de trei minute pe care unii dintre noi le-au auzit în viaţa lor". Trupa Beach Boys a ajuns să personifice muzica şi cultura surf a Californiei de Sud din anii '60. Brian Wilson a scris nenumărate melodii ale trupei de muzică pop, printre care şi hitul "Good Vibrations."

Gala va fi difuzată pe posturile americane de televiziune pe 26 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici