"Maşina-submarin" a lui "James Bond", scoasă la vânzare

Automobilul Lotus Esprit, transformat în 1977 în submarin pentru filmările de la pelicula "Spionul care mă iubea/ The Spy who loved me", din seria "James Bond", va fi scos la licitaţie în toamnă, la Londra.

357 afișări
Imaginea articolului "Maşina-submarin" a lui "James Bond", scoasă la vânzare

"Maşina-submarin", din seria "James Bond", de vânzare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Maşina-submarin" a agentului 007, fabricată în 1977, pentru seria "The spy who loved me", cu Roger Moore, va fi scoasă la licitaţie de casa RM Auctions, în luna septembrie, la Londra, informează hollywoodreporter.com.

Maşina este complet funcţională, fiind un submarin cu auto-propulsie. Aceasta a fost proiectată de Perry Oceanographic, cu sediul în Florida. Fabricarea maşinii a costat aproximativ 100.000 de dolari, valoarea acesteia în acest moment fiind de peste 400.000 de dolari.

După ce a fost folosită pentru filmările seriei James Bond din 1977, în Bahamas, maşina a fost depozitată în New York, timp de 10 ani, chiria fiind plătită în avans. Ea a fost descoperită în 1989, iar containerul în care era depozitată a fost scos în secret la licitaţie, pentru a fi evitate fraudele. Containerul a fost cumpărat de un cuplu, pentru o sumă relativ mică, potrivit hollywoodreporter.com.

Pentru o perioadă lungă de timp, Lotus Esprit a fost ţinută departe de ochii publicului, dar a apărut o vreme la Muzeul Petersen Automotive din Los Angeles. Casa organizatoare nu oferă detalii despre suma de la care va porni licitaţia.

În 2010, automobilul Aston Martin DB5, de culoare argintie, pilotat de Sean Connery în două filme din seria "James Bond" - ''Goldfinger'' (1964) şi ''Thunderball'' (1965) -, a fost cumpărat de omul de afaceri american Harry Yeaggy, pentru suma de 4,6 milioane de dolari.

James Bond, super-spionul din romanele lui Ian Fleming, a ajuns pentru prima dată pe marele ecran în filmul "Dr. No", din anul 1962, cu ajutorul actorului Sean Connery, care a jucat rolul principal. Ceilalţi actori care au interpretat acelaşi rol de-a lungul anilor sunt Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan şi Daniel Craig.

Primele 23 de filme "James Bond" realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici