Matilda, pisica-mascotă a unui hotel din New York, obligată să poarte lesă - VIDEO

Poliţa sanitară new-yorkeză a provocat un adevărat scandal, impunând Hotelului Algonquin, un simbol al Manhattanului, să îşi ţină în lesă pisica-mascotă, o veritabilă "instituţie" ai cărei predecesori "au stăpânit" holurile hotelului încă din anii 1930.

675 afișări
Imaginea articolului Matilda, pisica-mascotă a unui hotel din New York, obligată să poarte lesă - VIDEO

Matilda, pisica-mascotă a unui hotel din New York, obligată să poarte lesă - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Matilda, a treia cu acest nume şi a zecea felină a casei, va trebui să îndure umilinţa de a purta zgardă şi lesă, după ce inspectorii serviciilor sanitare şi de igienă au decis că prestigiosul hotel care adăposteşte şi un restaurant este de acum înainte rezervat strict fiinţelor umane.

Perspectiva de a primi un calificativ nefavorabil la inspecţia sanitară şi de a îşi vedea în acelaşi timp reputaţia afectată a forţat conducerea hotelului să îşi priveze de libertate celebra mascotă.

"Astăzi este în lesă, însă o dată ce va înţelege pe unde are voie să umble, o vom elibera", a explicat cu toată seriozitatea purtătorul de cuvânt al hotelului, Alice Dealmeida.

"Pentru moment, a acceptat situaţia. Stă pe biroul de la recepţie, toată un zâmbet", a adăugat purtătoarea de cuvânt, precizând că pisica a urmat un dresaj pentru învăţa "să nu se ducă acolo unde se serveşte mâncare".

Tabloidul The New York Post este indignat de acest "atentat" la libertatea felinei, titrând "MIA-OUTRAGE".

"Ce nedreptate! Matilda face parte din Hotelul Algonquin. Oraşul nu are nimic mai bun de făcut?", s-au indignat admiratorii pisicii pe pagina acesteia de Facebook.

Ca şi predecesorii săi, Matilda primeşte cu regularitate scrisori, are propria cameră echipată cu o uşă pentru pisici şi, în mod normal, servire personală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici