Matt Damon critică modul de acordare a premiilor Oscar (Video)

Actorul american Matt Damon a pus sub semnul întrebării capacitatea membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei americane de film de a desemna cel mai bun film, sugerând că aceştia nu fac întotdeauna cea mai bună alegere.

22 afișări
Imaginea articolului Matt Damon critică modul de acordare a premiilor Oscar (Video)

Matt Damon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat revistei Parade, cunoscutul actor american a declarat: "Cred că cea mai bună modalitate de a vota un film constă în vizionarea filmului la zece ani după ce a fost lansat. Cred că aşa ar trebui să se acorde premiile", informează femalefirst.co.uk.

"Cred că Academia ar fi trebuit să acorde premiile din acest an pentru filmele din 1998. E mai bine să priveşti un film, să te detaşezi puţin de acea epocă şi apoi să îl priveşti din nou", a explicat Matt Damon.

"Nu cred că premiile acordate îi desemnează pe cei mai buni. Cred că membrii (Academiei americane de film - n.r.) greşesc de mai multe ori decât au dreptate", a spus actorul.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar, în 1997, împreună cu actorul şi bunul său prieten Ben Affleck, pentru scenariul filmului "Good Will Hunting". Ulterior, filmele "Ocean's 11" şi "Ultimatumul lui Bourne" i-au adus statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes, precum rolul din "Cârtiţa", regizat de Martin Scorsese.

Good Will Hunting

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici