Max Azria, un celebru creator de modă care a „îmbrăcat” vedete precum Halle Berry, Drew Barrymore şi Kim Kardashian, a murit

Celebrul creator de modă tunisian Max Azria, preferat de nume mari ale Hollywood-ului precum Angelina Jolie, Halle Berry şi Drew Barrymore, a murit la vârsta de 70 de ani, din cauza unui cancer pulmonar, potrivit The Hollywood Reporter.

483 afișări
Imaginea articolului Max Azria, un celebru creator de modă care a „îmbrăcat” vedete precum Halle Berry, Drew Barrymore şi Kim Kardashian, a murit

Creatorul de modă Max Azria a murit la vârsta de 70 de ani

Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii casei de modă BCBGMAXAZRIA, printr-un mesaj publicat pe platforma de socializare online Instagram. "Max a fost un adevărat vizionar, care a definit categoria modei contemporane", se arată în acelaşi mesaj.

Potrivit platformei Women's Wear Daily, creatorul de modă a murit într-un spital din Houston, statul american Texas, luni.

În 1989, Azria a înfiinţat BCBGMAXAZRIA, iar, în 1998, a cumpărat brandul francez Herve Leger, pe care l-a relansat în 2007, cu o colecţie de ţinute mulate, cunoscute ca "rochii bandaj", care au devenit apoi unul dintre simbolurile anilor 2000 în domeniu.

În 2008, Azria a lansat BCBGeneration, un brand dedicat publicului tânăr. În afară de atelierul dedicat Haute Couture şi colecţiile lansate la Săptămâna modei de la New York, brandul BCBG includea şi linii "prêt-à-porter" comercializate în toată lumea.

În 2017, la aproximativ cinci luni după ce BCGB a intrat în faliment - Azria părăsise compania în 2016 -, Marquee Brands a achiziţionat acest brand, alături de Herve Leger, pentru 108 milioane de dolari.

Halle Berry, Drew Barrymore, Fergie, Britney Spears, Kim Kardashian, Miley Cyrus, Lindsay Lohan, Michelle Williams şi Paris Hilton se numără printre starurile care au ales ţinute semnate de Azria.

În ianuarie anul acesta, compania BCBGMAXAZRIA a sărbătorit 30 de ani de la înfiinţare cu o colecţie promovată de top-modelul Rosie Huntington-Whiteley, soţia actorului Jason Statham.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici