Mel Gibson, în regim de eliberare condiţionată timp de trei ani

Actorul australian Mel Gibson a fost plasat de justiţia californiană în regim de eliberare condiţionată pentru trei ani şi somat să urmeze timp de un an cursurile unui program special de consiliere împotriva violenţei domestice, informează people.com.

42 afișări
Imaginea articolului Mel Gibson, în regim de eliberare condiţionată timp de trei ani

Mel Gibson, în regim de eliberare condiţionată timp de trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul australian, acuzat de agresiune contra fostei sale iubite Oksana Grigorieva, a fost condamnat, totodată, la muncă în serviciul comunităţii şi la plata unor amenzi.

Afişând o atitudine calmă, Mel Gibson, în vârstă de 55 de ani, a declarat, vineri, în faţa tribunalului din Los Angeles, că nu contestă acuzaţia de violenţă domestică pe care a comis-o împotriva fostei sale iubite Oksana Grigorieva în ianuarie 2010. Gibson nu a făcut nicio altă declaraţie, vineri, exceptând-o pe aceea în care a precizat că înţelege pe deplin procedura judiciară în derulare.

În timpul acestei audieri, avocaţii actorului australian au declarat că Mel Gibson va urma un program de consiliere psihologică, în urma acordului încheiat cu procuratura americană. Totodată, pe numele actorului a fost emis un ordin judecătoresc care stipulează ca Mel Gibson "să nu ameninţe şi să nu hărţuiască persoanele implicate în acest caz".

Alegând să nu conteste capetele de acuzare formulate de parchetul californian, Mel Gibson "îşi menţine prezumţia de nevinovăţie", a declarat Blair Berk, avocatul starului australian. "El a acceptat această decizie pentru că aceasta acţionează în interesul copiilor săi", a adăugat acelaşi avocat.

Pe lângă faptul că a fost plasat în regim de eliberare condiţionată şi că va urma un program de consiliere, Mel Gibson va efectua 16 ore de muncă în serviciul comunităţii în cadrul Mending Kids International, o organizaţie în al cărei consiliu de conducere se află şi Robyn Gibson, fosta soţie a starului australian.

"Oksana Grigorieva se va concentra de acum înainte pe creşterea fiicei ei Lucia, îşi va relua participarea la diverse acţiuni de caritate în beneficiul copiilor afectaţi de explozia de la uzina nucleară de la Cernobâl şi îşi va continua viaţa", a declarat avocatul Oksanei Grigorieva, care s-a declarat satisfăcută de rezultatul acelei decizii judecătoreşti.

Cântăreaţa Oksana Grigorieva a declarat anul trecut că Mel Gibson a lovit-o în zona feţei de mai multe ori, în reşedinţa din Malibu a cuplului. La rândul său, actorul australian a recunoscut că a lovit-o pe fosta lui iubită, dar a susţinut că a făcut acest lucru deoarece ea o "scutura" în acel moment pe bebeluşul lor, Lucia, în timpul unei dispute verbale.

Ulterior, actorul australian a declarat că Oksana Grigorieva a încercat să îl şantajeze şi să obţină de la el câteva milioane de dolari, cu ajutorul mai multor înregistrări ale unor conversaţii telefonice, însă tribunalul din Los Angeles a confirmat, vineri, faptul că fosta iubită a actorului australian nu va fi acuzată de comiterea acestei infracţiuni.

Gibson şi Grigorieva s-au despărţit, conform presei, în aprilie 2010, la cinci luni de la naşterea fiicei lor, Lucia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici