Metallica a stabilit un nou record (Video)

"Death Magnetic", al nouălea album de studio al trupei Metallica, a înregistrat cele mai mari vânzări în Statele Unite, urcând pe locul întâi în Billboard Albums Chart, cu 490.000 de copii vândute în numai trei zile, informează un comunicat de presă al Warner Bros. Records, publicat online.

65 afișări
Imaginea articolului Metallica a stabilit un nou record (Video)

Metallica a stabilit un nou record (Imagine: Mediafax/AFP)

Metallica a devenit singura trupă din istorie cu cinci albume care, la debut, au intrat direct pe primul loc în Billboard Top 200 Albums Chart.

Astfel, Metallica se distanţează de Beatles, U2 şi Dave Matthews Band, care au avut câte patru albume ce au debutat pe prima poziţie a topului.

Albumul "Death Magnetic" este al cincilea scos de cunoscuta trupă, care ajunge direct pe primul loc în topul Billboard, după "Metalica/ The Black Album" (1991), "Load"(1996), "ReLoad" (1997) şi "St. Anger" (2003).

"Death Magnetic" a ocupat primul loc în topuri încă de la lansare şi în Argentina, Belgia, Canada, Croaţia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Suedia şi Turcia.

Lansat de Warner Bros. Records, în Statele Unite şi Canada, şi de Universal Music, în restul lumii, pe 12 septembrie, "Death Magnetic" a debutat în topuri pe primul loc deşi s-a aflat în magazine numai timp de trei zile.

Cu luni de zile înainte de intrarea albumului în magazine, Metallica şi Warner Bros. Records au lansat un nou site, www.missionmetallica.com, prin care le ofereau utilizatorilor conţinuturi unice privind realizarea albumului şi informaţii în exclusivitate referitoare la membrii trupei, precum şi pasaje audio şi fotografii făcute în studiouri. În total, Metallica a postat pe site 350 de minute de imagini video în exclusivitate, ajungând la peste 10 milioane de persoane din 161 de ţări.

În plus, Metallica a interacţionat direct cu fanii care au publicat pe YouTube videoclipuri în care cântau melodii ale formaţiei. Lars Ulrich a fost cel care a vizionat clipurile fanilor şi a realizat un videoclip prin care şi-a exprimat personal aprecierea, acesta fiind publicat pe internet pe 4 septembrie şi vizualizat de 1,2 milioane de ori.

Specialiştii în rock au apreciat albumul "Death Magnetic" pentru "compoziţii dificile şi complexe", "melodii care zboară cu forţa celui mai furios carusel dintr-un parc de distracţii". Revista britanică specializată în muzică metal, Kerrang!, a scris că "Metallica sună încă o dată ca una dintre cele mai valoroase trupe din lume" şi "a reuşit să îşi exploateze talentul şi instincul pentru a realiza un album metal modern care pune sub semnul ridicolului concurenţa modernă".

Formată la Los Angeles în 1981, de către Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, Metallica a devenit una dintre cele mai influente şi mai de succes trupe de rock din istorie, cu peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume. Trupa a primit numeroase premii şi distincţii, inclusiv şapte premii Grammy Awards, două American Music Awards şi o mulţime de MTV Video Music Awards.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici