Metallica ajută FBI în operaţiunile de capturare a unui criminal. Mesajul solistului James Hetfield - VIDEO

Metallica a lansat un mesaj video în cadrul unei campanii iniţiate de poliţia americană cu scopul de a captura un bărbat dat în urmărire pentru asasinarea unei studente de la institutul Virginia Tech, care a dispărut după unul dintre concertele trupei americane

255 afișări
Imaginea articolului Metallica ajută FBI în operaţiunile de capturare a unui criminal. Mesajul solistului James Hetfield - VIDEO

James Hetfield (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Portrete-robot ale suspectului vor fi postate în staţiile de autobuz de pe întreaga coastă de est din Statele Unite, iar un mesaj video în care James Hetfield, solistul trupei Metallica, îi îndeamnă pe oameni să contacteze poliţia pentru a-i oferi orice indiciu despre acest caz a fost postat pe internet, relatează accesshollywood.com.

"Ţineţi minte, orice informaţie - oricât de mică credeţi că este ea - ar putea deveni acel element crucial de care anchetatorii au nevoie pentru a rezolva cazul", spune James Hetfield în acest videoclip, postat pe YouTube şi pe site-ul FBI.

 

Studenta Morgan Harrington, în vârstă de 20 de ani, care dorea să devină profesor, a dispărut după concertul susţinut de trupa Metallica, în octombrie 2009, în oraşul Charlottesville. Rămăşiţe din scheletul ei au fost descoperite trei luni mai târziu, abandonate pe un câmp aflat la circa 16 kilometri de locul unde a avut loc concertul.

Tricoul ei a fost descoperit în faţa unui imobil de locuinţe din apropiere. Camera video şi un colier din cristal pe care le avea cu ea în seara concertului nu au fost găsite. Ultima oară când a fost văzută în viaţă, studenta încerca să ajungă acasă făcând autostopul.

FBI afirmă că suspectul din acest caz a fost implicat - fapt dovedit cu ajutorul unor teste ADN - şi într-un caz de agresiune sexuală din 2005, în Fairfax City, unde o femeie care se întorcea acasă după ce îşi cumpărase legume a fost prinsă din spate, împinsă în spatele unui depozit şi agresată.

Asociaţia The Jefferson Area Crime Stoppers oferă 100.000 de dolari pentru orice informaţie care va conduce la o arestare în acest caz. La rândul ei, trupa Metallica oferă o recompensă de 50.000 de dolari.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Metallica a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului 2010, în cadrul Festivalului Sonisphere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici