Michael Douglas îi avertizează pe politicienii de top să ia în serios problema armelor nucleare

Michael Douglas îi încurajează pe aspiranţii la preşedinţia Americii să se oprească din "ciondăneală" şi să se ocupe de problema armelor nucleare, după ce actorul a abordat problema într-un nou film la care lucrează, scrie contactmusic.com.

507 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas îi avertizează pe politicienii de top să ia în serios problema armelor nucleare

Michael Douglas îi avertizează pe politicienii de top să ia în serios problema armelor nucleare (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Actorul american în vârstă de 71 de ani lucrează la un documentar despre o familie din California, care trăieşte în apropierea unei fabrici Boeing, unde are loc un accident nuclear în anii 1950.

"Practic, a otrăvit tot cartierul. Toată familia are cancer tiroidian", a declarat actorul pentru The Hollywood Reporter.

Promovând filmul intitulat "The Bomb/ Bomba" în cadrul Festivalului de Film Tribeca, actorul a mai spus: "Lumea se apropie de un nou Război Rece în avansarea armelor nucleare. Este vorba despre trilioane de dolari cheltuite, ruşii şi-au lansat noile rachete. Este foarte greu de crezut".

"Poate, doar poate, putem avea o nouă generaţie care poate examina una dintre cele mai grave probleme de pe planetă la momentul actual. Anul acesta vor avea loc alegeri. Odată ce trecem de alegerile primare şi odată ce mai multă atenţie este atrasă asupra modului în care această cursă pentru arme continuă, ar trebuie să existe o discuţie amplă pe acest subiect, în toamnă", a continuat actorul.

"Se pare că vor fi Donald Trump şi Hillary Clinton, cu păreri distincte asupra acestui aspect primordial".

Douglas speră ca oamenii care deţin putere să nu aştepte până e prea târziu să trateze această problemă: "Lucrul terifiant la problema nucleară este...că trebuie să aştepţi până apare cu adevărat o bombă, care va face ca vieţile pierdute în urma atacului terorist de pe 11 septembrie şi atentatelor din Paris sau Bruxelles să pară o nimica toată în comparaţie cu decesele provocate de aceasta".

"Putem elimina armele nucleare. Este foarte uşor. Noi, ca oameni, putem face ceva în legătură cu asta. Chiar putem, stă în puterea noastră", a conchis actorul american.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas, în vârstă de 71 de ani, a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988).

Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de televiziunea ABC între anii 1972 şi 1976.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici