Michael Douglas, premiat pentru contribuţia adusă industriei cinematografice

Actorul american Michael Douglas va fi recompensat cu un trofeu important - George Eastman Award - care îi va fi decernat în semn de apreciere şi de mulţumire pentru contribuţia pe care a avut-o la dezvoltarea industriei cinematografice.

149 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas, premiat pentru contribuţia adusă industriei cinematografice

Michael Douglas, premiat pentru contribuţia adusă industriei cinematografice (Imagine: Hepta)

Starul american a fost desemnat laureatul pe anul 2015 al premiului George Eastman, care poartă numele unui pionier în domeniul fotografiei, fondator al Eastman Kodak Company, cunoscută sub denumirea ei mai scurtă, Kodak, informează contactmusic.com.

Michael Douglas va primi acest trofeu în cadrul unei gale care va avea loc la New York pe 14 mai.

Printre laureaţii precedenţi ai acestui premiu se află nume majore din industria cinematografică, precum Charlie Chaplin, Gregory Peck, Martin Scorsese, Meryl Streep şi Richard Gere.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988).

Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 şi 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici