Michael Jackson ar fi fost castrat chimic în adolescenţă - medic francez

Un medic din Marsilia, Franţa, pasionat de operă, explică timbrul vocii lui Michael Jackson printr-un medicament care i-ar fi provocat cântăreţului o "castrare chimică", teză pe care o expune într-o carte.

222 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson ar fi fost castrat chimic în adolescenţă - medic francez

Michael Jackson ar fi fost castrat chimic în adolescenţă - medic francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La moartea sa, mi-am dat seama că era un fenomen ieşit din comun", a spus Alain Branchereau, profesor de chirurgie vasculară la spitalul Timone. "Mi-am zis: «Este o voce de castrat»", a precizat acesta.

După discuţii cu colegii săi de breaslă, în special cu endocrinologi, medicul a formulat o teorie potrivit căreia cântăreţul ar fi suferit o "castrare chimică" cauzată de un medicament pe care l-ar fi luat în tinereţe pentru a scăpa de acnee.

Medicamentul suspectat că ar fi influenţat vocea artistului supranumit "Regele muzicii pop" era unul nou la acea vreme, fabricat pe bază de ciproteron (substanţă cu efect antiandrogen).

"La 12 ani, Michael Jackson avea acnee, ştim sigur, vorbeşte el însuţi despre aceasta ca despre o tragedie. Ce îmi imaginez eu că s-a întâmplat este că i-a fost propus, prin anturajul său, acest tratament miraculos", spune Branchereau, precizând că nu a solicitat informaţii de la apropiaţii cântăreţului pentru cartea sa, "Michael Jackson, le secret d'une voix" (Michael Jackson, secretul unei voci), care va apărea pe 9 martie.

Tratamentul pe care l-ar fi urmat Michael "blochează pubertatea", iar "vocea nu se poate maturiza", explică medicul, precizând că şi-a fondat cercetările pe lectura a circa 20 de lucrări, studiul unor fotografii şi părerile unor specialişti în dermatologie, fiziologia vocii, chirurgie estetică şi urologie, consultând şi un fost corist care a cântat de tânăr.

Odată încheiat tratamentul, laringele rămâne la acelaşi stadiu: "are toată viaţa un laringe de copil într-un corp de bărbat", spune Branchereau. În mod obişnuit, în adolescenţă, îngroşarea vocii face ca aceasta să devină incontrolabilă o perioadă. "Însă Michael Jackson nu a încetat niciodată să cânte", remarcă medicul.

Administrarea acestui medicament mai are ca efecte şi diminuarea pilozităţii şi lungirea oaselor fără ca acestea să se sudeze. Constituţia rezultată este una delicată, dar cu un torace dezvoltat.

Medicul francez mai notează că un element esenţial al tezei sale este "caracterul excepţional" al vocii lui Michael Jackson, care acoperea trei octave. "Voci de bărbaţi care să acopere trei octave n-am mai găsit", spune el, declarându-se convins de viabilitatea tezei pe care a formulat-o.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. La începutul anului trecut, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere. Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray riscă să îşi petreacă următorii cinci ani în închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici