"Micul Prinţ" a devenit serial de televiziune

Un serial după cartea "Micul Prinţ" de Antoine de Saint-Exupéry a fost realizat de moştenitorii scriitorului, la peste 65 de ani de la apariţia operei, pentru "a vorbi copiilor secolului XXI" şi va fi difuzat de la Crăciun pe postul public francez France 3 şi în peste 80 de ţări.

349 afișări
Imaginea articolului "Micul Prinţ" a devenit serial de televiziune

"Micul Prinţ" a devenit serial de televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serialul, care cuprinde 26 de episoade, va continua aventurile micului erou care călătoreşte în spaţiu pentru a salva universul şarpelui. Realizatorii serialului au pornit de la ultima frază a cărţii ("Scrieţi-mi de îndată ce s-a întors") pentru a o adapta.

Povestea poetică şi filosofică "Micul Prinţ", publicată în 1943 de Reynal & Hitchcock la New York, a fost vândută în 134 de milioane de exemplare în lumea întreagă şi tradusă în 220 de limbi şi dialecte.

"A fost foarte dificil să adaptăm «Micul Prinţ», deoarece este o cărticică şi totodată o cutie a Pandorei, de o mare simplitate şi de o mare profunzime", a mărturisit Alexandre de la Patellière, coautor al adaptării pentru televiziune.

Realizatorii nu au copiat cartea, ci au continuat aventurile personajului, cu ajutorul unei grafici menite să vorbească mai bine copiilor din ziua de azi. Şi pentru a se adresa mai bine copiilor, naratorul povestirii televizate este chiar Micul Prinţ.

Moştenitorii lui Antoine de Saint-Exupéry au sperat ca, prin această adaptare liberă, "să transmită mesajul Micului Prinţ copiilor din secolul al XXI-lea, cu ajutorul noilor media şi printr-un limbaj diferit", potrivit productorului Aton Soumache. "A fost dureros să facem acest pas", a mai mărturisit el.

"A fost o dorinţă greu de îndeplinit pentru că opera este intangibilă", a spus şi François d'Agay, preşedintele societăţii Succession Antoine de Saint-Exupéry, din care fac parte moştenitorii scriitorului aviator. Potrivit lui d'Agay, adaptarea cărţii făcută de Walt Disney a fost "plată, lipsită de relief".

În noul serial, eroul a fost modelat tridimensional, iar ochii i-au fost măriţi şi coloraţi în albastru. Totodată, în adaptarea pentru televiziune, vulpea devine un partener simpatic şi amuzant, personaj îndrăgit din desenele animate contemporane, şarpele este însoţit de "idei negre", iar în interiorul trandafirului este plasat un chip feminin. Personajul central este romantic şi totodată modern. Legătura sa cu natura a fost dezvoltată, făcând din el un "ambasador al dezvoltării durabile".

Telespectatorii vor descoperi un univers cu 24 de planete, creat de studiourile Method Animation. La realizarea acestui univers au lucrat 450 de persoane, timp de trei ani.

Bugetul total al producţiei a fost de 18,6 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici