"Mister K" deschide luni eXplore Dance Festival

Compania franceză Kassen K deschide a doua ediţie a eXplore Dance Festival, luni, cu spectacolul "Mister K", la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).

5 afișări
Imaginea articolului "Mister K" deschide luni eXplore Dance Festival

"Mister K" deschide luni eXplore Dance Festival

Cea de-a doua ediţie a eXplore Dance Festival, care va avea loc în perioada 22-28 octombrie, la Bucureşti, va prezenta o serie de 12 spectacole de dans, urmate de discuţii la scenă deschisă, un atelier internaţional de dans şi o masă rotundă, toate adunate sub tema "Identitatea", transmit organizatorii, Asociaţia Artlink.

"Mister K", în coregrafia şi interpretarea lui Osman Kassen Khelili, va deschide această a doua ediţie a festivalului. Spectacolul este urmat de "From... ages, mains tenant", susţinut de aceeaşi companie franceză, fiind parte a ciclului (auto)portrait(s), început în 2002. Coregrafia este semnată tot Osman Kassen Khelili, însă spectacolul este interpetat de Marion Ballester, pe muzică de Denis Gambiez. "Mister K" va avea loc la Sala Atelier al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).

Miguel Gutierrez, dansator şi muzician ce lucrează în Brooklyn, colaborator al grupului Powerful People, va prezenta, în aceeaşi zi, "Retrospective Exhibitionist", tot la TNB. Folosind un televizor-video, un boom box, un microfon şi un amplificator, o cameră video, Gutierrez, coregraf şi interpret, abordează trecerea nemiloasă a timpului şi impactul ei asupra interpretării live şi a vieţii pe scenă.

Sâmbătă, 27 octombrie, la Sala Atelier este programat spectacolul coregrafului Cosmin Manolescu, membru fondator al Grupului Marginalii. Spectacolul "dreams.land", interpretat de Camille Mutel, Litsa Kiousi şi Colaj, este un peisaj straniu de mişcări, emoţii şi senzaţii, o aventură insolită în care publicul este invitat să participe direct, emoţional şi afectiv. Concepţia artistică şi coregrafia "dreams.land" este semnată de Cosmin Manolescu.

Spectacolul a fost realizat la Luxemburg în cadrul proiectului Danse.Entre.Deux, derulat cu ocazia desemnării oraşelor Sibiu şi Luxemburg drept Capitale Culturale Europene 2007.

Spectacolele vor fi prezentate la Teatrul Naţional Bucureşti în 22 şi 27 octombrie, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti - 23, 24, 25 şi 26 octombrie - şi Teatrul Odeon, în 28 octombrie.

Prima ediţie a festivalului eXplore a avut loc în 2005, însă, începând cu această ediţie, evenimentul va deveni unul anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici