Munţii Apuseni ocupă locul 6 în clasamentul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa

Munţii Apuseni ocupă locul 6 într-un top al celor mai frumoase locuri din Europa realizat de CNN. Primele poziţii sunt ocupate de Insulele Lofoten, din Norvegia, Lacul Inari, din Finlanda, şi Unst din Insulele Shetland, Scoţia.

1486 afișări
Imaginea articolului Munţii Apuseni ocupă locul 6 în clasamentul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa

Foto: Sorin Onisor

„Parte din lanţul Carpaţilor, Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est. Aceşti munţi sunt izolaţi, cu păduri străvechi şi peşteri de calcar cu râuri subterane la fiecare pas. Timpul rămâne rămâne în loc aici, cu prea puţine lucruri de făcut decât să respiri aerul parfumat de pin şi să fii cu ochii pe viaţa sălbatică abundentă“, scrie CNN.
 
Şi Sorin Onişor, supranumit fotograful satului românesc, găseşte în Munţii Apuseni cele mai frumoase peisaje de toamnă.
 
„Toamna aceasta se îmbracă în straie fermecătoare. Aproape în toată ţara găseşti locuri minunate, fotogenice. Zonele montane sunt cele care ne oferă cele mai frumoase surprize, atât Munţii Apuseni, cât zona Banat, Bucovina”, a spus Sorin Onişor.
 
Dacă vrei să îţi impresionezi prietenii pe reţelele sociale, lasă-te inspirat de Sorin Onişor, care îţi dă câteva ponturi privind cele mai instagramabile locuri pentru pozele de toamnă.
 
„În Apuseni, de exemplu, sunt locuri extrem de renumite, precum Dumeştiul, Râmeţiul sau Rimetea. Sunt câteva sate extrem de pitoreşti. Munţii Trascăului, de asemenea, în Bucovina sunt câteva locaţii arhicunoscute în ultima vreme pentru fotogenia lor”, a adăugat fotograful.
 
Top CNN 20 cele mai frumoase locuri din Europa
 
Insulele Lofoten – Norvegia
Lacul Inari – Finlanda
Unst din Insulele Shetland – Scoţia
Zagori – Grecia
Yorkshire Dales – Anglia
Munţii Apuseni – România
Valea Loarei – Franţa
Picos de Europa – Spania
Adelboden – Elveţia
Henne Strand din Iutlanda de Vest – Danemarca
Parcul Natural Pădurea Bavareză – Germania
Parcul Naţional Hoge Veluwe – Olanda
Union Hall – Irlanda
Barmouth – Ţara Galilor
Lacul Bohinj – Slovenia
Susak – Croaţia
Parcul Naţional Hortobagy – Ungaria
Parcul Naţional Bialowieza – Polonia
Jurkalne Seashore Bluffs – Letonia
Lacul Vattern – Suedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici