Muzicianul de jazz Ben Tucker a murit în urma unui accident de automobil - VIDEO

Muzicianul de jazz Ben Tucker, care a cântat alături de artişti celebri, precum Peggy Lee şi Quincy Jones, a murit la vârsta de 82 de ani, în urma unui accident de automobil produs în oraşul Savannah, din statul american Georgia.

335 afișări
Imaginea articolului Muzicianul de jazz Ben Tucker a murit în urma unui accident de automobil - VIDEO

Ben Tucker (Imagine: captură video)

Muzicianul traversa o stradă la bordul unui cart de golf, în momentul în care a fost lovit de un automobilist care conducea cu viteză foarte mare, a anunţat poliţia locală, informează bbc.co.uk.

Conducătorul acelui automobil, un bărbat în vârstă de 52 de ani originar din statul american Texas, a fost acuzat de omucidere, depăşirea limitei de viteză şi conducere imprudentă.

Ben Tucker, care cânta la contrabas, este considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Savannah din ultimele patru decenii.

Şi-a câştigat existenţa cântând la acest instrument - căruia îi spunea "Bertha" şi despre care susţinea că are o vechime de 240 de ani - la diverse petreceri, festivaluri de jazz, recepţii şi în cluburi.

Înainte de a se muta în Georgia, Ben Tucker a avut succes şi în calitate de compozitor, remarcându-se cu piesa "Comin' Home Baby", compusă în colaborare cu interpretul de jazz Bob Dorough.

Această piesă a fost preluată ulterior în repertoriile lor şi de alţi artişti celebri, precum Mel Torme, Herbie Mann şi Michael Buble.

În anii '60, Ben Tucker a cântat şi înregistrat discuri cu mulţi maeştri ai jazzului, precum Dexter Gordon şi Buddy Rich.

Poliţia din Savannah a anunţat deschiderea unei anchete, iar şoferul care a produs accidentul a fost arestat fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici