Muzicieni britanici afectaţi de criza economică - GALERIE FOTO

Paul McCartney, Elton John şi Mick Jagger se numără printre muzicienii care au pierdut părţi importante din averile lor din cauza crizei economice mondiale, potrivit unui top al celor mai bogaţi artişti din Marea Britanie realizat anual de Sunday Times.

62 afișări
Imaginea articolului Muzicieni britanici afectaţi de criza economică - GALERIE FOTO

Mick Jagger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La fel cum s-a întâmplat şi cu cei mai bogaţi oameni de pe planetă, şi artiştii britanici au fost serios afectaţi de prăbuşirea bruscă a valorii proprietăţilor, a acţiunilor şi a investiţiilor.

GALERIE FOTO

Averea lui Elton John a scăzut cu mai mult de 25%, ajungând în prezent la 195 de milioane de euro, de la 260 de milioane de euro, în 2008.

Cântăreţul britanic în vârstă de 62 de ani şi-a văzut averea diminuată din cauza unei combinaţii între efectele crizei economice mondiale, încheierea seriei de concerte extrem de profitabile din Las Vegas şi donaţiile şi operele de caritate pe care acesta le-a făcut în 2008, în valoare de 47 de milioane de euro.

Paul McCartney, fostul membru al trupei Beatles, a pierdut 67 de milioane de euro din averea personală, această sumă reprezentând o scădere cu 12% faţă de averea din 2008.

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, a pierdut şi el 16% din averea sa, estimată la 210 milioane de euro.

Pentru Amy Winehouse a fost un an dezastruos. Averea cântăreţei a scăzut la jumătate, ajungând la 5,57 milioane de euro.

Sir Tom Jones a pierdut 24% din averea sa.

Topul complet al celor mai bogaţi 1.000 de britanici va fi publicat duminică.

Vezi şi:

GALERIE FOTO - Muzicieni în filme

GALERIE FOTO - Vedetele şi tatuajele lor

GALERIE FOTO - Bărbaţi cu stil, din ultimii 50 de ani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici