Naomi Campbell ajută copiii săraci din Rusia

Top modelul britanic Naomi Campbell va organiza, în luna mai, o campanie de strângere de fonduri în favoarea copiilor săraci din Rusia.

42 afișări
Imaginea articolului Naomi Campbell ajută copiii săraci din Rusia

Naomi Campbell ajută copiii săraci din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acum locuiesc aici. Toţi au fost foarte amabili cu mine şi m-au primit cu braţele deschise. Am vrut să le ofer şi eu ceva la rândul meu", a declarat Naomi Campbell într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Petrecând mare parte din an la Moscova, unde locuieşte cu iubitul ei, milionarul rus Vladimir Doronin, celebrul top model britanic, în vârstă de 39 de ani, a devenit o prezenţă constantă la defilările de modă organizate în capitala rusă şi este adeseori văzută purtând articole vestimentare ale unor designeri ruşi în timp ce vizitează magazinele de lux moscovite.

Deşi lista problemelor pe care le-a avut cu justiţia este destul de lungă în Occident, Naomi Campbell pare să fie foarte iubită de elita din Moscova.

La sfârşitul lunii mai, Naomi Campbell va organiza o campanie de strângere de fonduri cu ajutorul căreia speră să obţină cel puţin un milion de dolari, prin intermediul fundaţiei sale NEON, în favoarea a două organizaţii de caritate din Rusia, care asigură educaţie, servicii medicale şi cursuri de pregătire profesională pentru copiii săraci din această ţară.

Banii vor fi împărţiţi între The Iris Foundation, coordonată de Daria Jukova, iubita miliardarului Roman Abramovici, şi Northern Crown, coordonată de Irina, soţia ministrului rus de Finanţe, Alexei Kudrin.

La acest eveniment, sculpturi ale artistului britanic Antony Gormley şi tablouri semnate de pictorul american Richard Prince vor fi scoase la vânzare, alături de operele altor artişti, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's.

Daria Jukova, stabilită şi ea la Moscova, proprietara luxoasei galerii de artă moscovite Garage, va fi prezentă la eveniment, împreună cu o serie de staruri din lumea modei dar şi cu ducesa de York, Sarah Ferguson.

După acest eveniment, Naomi Campbell intenţionează să organizeze acţiuni similare şi în alte ţări, prin intermediul fundaţiei NEON.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana. Născută la Londra, Naomi Campbell este de origine jamaicană cu rădăcini chineze, bunica ei din partea tatălui purtând numele de familie Ming. Prima ei apariţie publică a avut loc la vârsta de şapte ani, în videoclipul "Is This Love?" al lui Bob Marley. La 15 ani, când studia la Italia Conti Academy, Naomi Campbell a realizat un spot pentru marca de automobile Ford. La puţin timp după aceasta, ea s-a hotărât să îşi încerce norocul ca model, dând o probă la Elite Model Management. A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta revistei Time Magazine şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei Vogue.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici