- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (28.06.2019, 10:21)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA caută forme de viaţă pe Titan, satelitul lui Saturn | VIDEO
O misiune de căutare a unor forme de viaţă pe Titan, satelitul îngheţat al lui Saturn, văzut de specialişti drept un echivalent al Terrei în etapele sale de formare iniţiale, va fi lansată de NASA în 2026, potrivit CNN.
Urmărește
4531 afișări
NASA caută forme de viaţă pe Titan, satelitul lui Saturn | VIDEO
Misiunea Dragonfly implică lansarea, în 2026, a unui vehicul spaţial similar unei drone mai mari, care ar trebui să ajungă pe Titan în 2034.
Titan este singurul corp celest din Calea Lactee, în afară de Terra, care are la suprafaţa sa râuri, lacuri şi mări în stare lichidă, deşi acestea conţin metan şi etan, nu apă.
Administratorul NASA, Jim Bridenstine, care a anunţat misiunea joi, este de părere că Dragonfly va revoluţiona cunoştinţele oamenilor despre Univers.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 23:02
• Analiză: De ce trebuie să vindem motorina, energia şi gazul la preţuri aliniate la UE
-
ieri, 15:47
-
ieri, 20:31
• Probleme la reţelele de socializare ale Meta. Facebook, Instagram şi Whatsapp au picat în România
-
ieri, 19:04
-
ieri, 20:53
-
ieri, 22:28
• Averea lui Elon Musk depăşeşte 400 de miliarde de dolari, o premieră istorică
-
ieri, 17:50
-
ieri, 16:11
-
ieri, 16:49
• Boala X, care provoacă numeroase decese în Africa, monitorizată cu atenţie de români
-
ieri, 16:53
-
ieri, 15:25
• Wizz Air introduce două noi rute din România şi frecvenţe crescute pe alte cinci
-
ieri, 17:29
• Rusia s-ar pregăti să folosească din nou racheta sa experimentală Oreshnik împotriva Ucrainei
-
ieri, 16:27
• BNR a stabilit miercuri un curs de 4,96 lei pentru un euro, cea mai mică valoare din iulie
-
ieri, 14:30
-
ieri, 14:35
• Limitarea mandatelor şefilor serviciilor de informaţii a trecut de Camera Deputaţilor
Pe parcursul misiunii sale, vehiculul Dragonfly va explora diverse medii de pe Titan, de la dune organice la cratere unde, timp de zeci de mii de ani, au existat apă în stare lichidă şi materii organice necesare formelor de viaţă, a indicat NASA într-un comunicat.
Reprezentanţii NASA speră că vehiculul va parcurge o distanţă de peste 175 de kilometri la suprafaţa lui Titan.
Breaking: NASA will fly a nuclear-powered drone to Titan, Saturn's largest moon, to search for life’s beginnings. Launch date in 2026. https://t.co/nOqmWBYNgg pic.twitter.com/xX9EIsKWaV
— Scientific American (@sciam) June 27, 2019
NASA’s next billion-dollar mission, called Dragonfly, will be an innovative quadcopter to explore Titan, Saturn’s largest moon, the agency has announced. https://t.co/kTZ8fru3AT #SpaceScienceSummer pic.twitter.com/bi332MZRVU
— News from Science (@NewsfromScience) June 27, 2019
Specialiştii vor mai analiza atmosfera satelitului, caracteristicile suprafeţei acestuia şi vor colecta mostre din adâncurile lui Titan.
Atmosfera lui Titan este formată majoritar din nitrogen, ca cea a Terrei, dar este de patru ori mai densă, iar norii şi ploile sale conţin metan.
Al doilea cel mai mare satelit din sistemul nostru solar, Titan are suprafaţa formată din gheaţă, sub care se află un ocean format majoritar din apă, care ar putea conţine forme de viaţă aşa cum sunt ele cunoscute pe Terra. Pe de altă parte, lacurile şi mările de la suprafaţa lui Titan ar putea conţine forme de viaţă care se bazează pe alte compoziţii chimice sau corpuri fără viaţă.
Titan este situat la aproximativ 1,4 miliarde de kilometri de Soare, iar temperaturile de la suprafaţă sunt de circa -179 de grade Celsius.
Citește pe alephnews.ro: Exercițiile fizice îți stimulează IQ-ul. Știai că sportul funcționează ca o școală pentru creier?
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un raport ONU arată că fenomenul La Nina s-ar putea dezvolta în următoarele trei luni, dar va fi scurt şi va avea intensitate redusă
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
Cât costă o cafea mică la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. E de 5 ori mai scumpă decât la automat!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe