Norah Ephron, creatoarea unor comedii romantice ca "Nopţi albe în Seattle", a murit

Scenarista, regizoarea şi producătoarea Norah Epron, una dintre cele mai importante figuri de la Hollywood, care a semnat comedii romantice precum "Nopţi albe în Seattle" şi "Când Harry a cunoscut-o pe Sally", a murit marţi, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei leucemii.

296 afișări
Imaginea articolului Norah Ephron, creatoarea unor comedii romantice ca "Nopţi albe în Seattle", a murit

Norah Ephron (Imagine: IMDB)

Ephron a murit marţi seară, într-o clinică din New York, înconjurată de membrii familiei sale. De-a lungul unei cariere strălucite, a scris, regizat şi produs filme cu unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, ca Meg Ryan, Tom Hanks, Billy Crystal, Meryl Streep, Amy Adams şi Cher, fiind şi scriitoare şi publicistă, informează people.com.

Fiica unor dramaturgi şi soră cu alţi trei scriitori, Nora Ephron a fost căsătorită cu celebrul jurnalist care a scris despre cazul Watergate, Carl Bernstein. Romanul său, "Heartburn", devenit scenariul filmului cu acelaşi titlu ("Dragoste frântă", n.r.), cu Jack Nicholson şi Meryl Streep în rolurile principale, a avut la bază povestea destrămării mariajului ei cu Bernstein.

Comediile romantice "Nopţi albe în Seattle", "Când Harry a cunoscut-o pe Sally" şi "Mesaj pentru tine/ You've got Mail", realizate după scenariile sale, au transformat-o pe Meg Ryan într-un megastar.

Ultimul film scris şi regizat de Ephron este "Julie şi Julia" (2009), cu Meryl Streep şi Amy Adams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici