Nu te-ai fi gândit niciodată la asta. Ce poţi face cu 4 lei

Magazinele cu articole la acelaşi preţ, de regulă foarte mic, sunt de multe ori o binecuvântare pentru cei cu un buget restrâns sau pentru artişti, dar în acest din urmă caz, e nevoie de un muzeu care să-i trimită la cumpărături, scrie BM.

1064 afișări
Imaginea articolului Nu te-ai fi gândit niciodată la asta. Ce poţi face cu 4 lei

Nu te-ai fi gândit niciodată la asta. Ce poţi face cu 4 lei

Muzeul de Artă Contemporană din Detroit (MOCAD) a invitat mai bine de 100 artişti din Statele Unite să realizeze lucrări folosindu-se numai de obiecte care se pot găsi la magazinele în care mai toate articolele costă 99 de cenţi (4 lei), alocându-i fiecăruia un buget de 99 de dolari, scrie New York Times.

Din eforturile artiştilor a rezultat expoziţia „99 Cents or Less” („99 de cenţi sau mai puţin”), care se poate vizita în cadrul muzeului până în august. Toţi cei care au răspuns provocării au fost îndemnaţi să se gândească la aşa-numitul „dollar store” (magazinul cu articole foarte ieftine) şi la proliferarea sa de când cu Marea Recesiune (de la finalul anilor 2000) ca la o emblemă a inegalităţii economice, globalizării, lanţurilor complexe de aprovizionare şi consumerismului nestăpânit.

Citeşte continuarea pe Business Magazin

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici