Numărul de câini din România ar putea popula Bucureştiul. Care este cea mai răspândită rasă de câini. Ce alte rase mai preferă românii

Potrivit datelor înregistrate în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS), în România sunt înregistraţi peste 2,6 milioane de câini cu stăpân. Cei mai mulţi câini cu stăpân sunt cei de rasă comună (maidanezi), iar cea mai răspândită rasă este pechinezul.

3960 afișări
Imaginea articolului Numărul de câini din România ar putea popula Bucureştiul. Care este cea mai răspândită rasă de câini. Ce alte rase mai preferă românii

Pechinzeul, cea mai răspândită rasă de câini din România. Ce alte rase mai preferă românii

„Până la data de 24.04.2018 au fost identificaţi şi înregistraţi în RECS 2.671.867 de câini cu stăpân la nivel naţional. Deşi legislaţia din România nu prevede obligativitatea identificării pisicilor de companie, există planuri privind constituirea unui Registru de evidenţă a pisicilor cu stăpân, dar, în acest moment, un astfel de registru electronic nu este operaţional”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Colegiului Medicilor Veterinari din România.

În ceea ce priveşte cea mai răspândită rasă de câini din România, Colegiul Medicilor Veterinari precizează că pechinezii sunt preferaţii românilor.

„Dintre câinii de rasă înregistraţi în RECS, cel mai mare număr aparţine, în ordine descrescătoare, următoarelor rase: Pechinez, Ciobănesc german, Bichon Maltese, Ciobănesc mioritic, Ciobănesc românesc carpatin, Labrador Retriever, Bichon Havanez. Este necesar să precizăm că Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân cuprinde şi câinii ai căror proprietari locuiesc în zona rurală, iar câinii de rasă comună şi metişii sunt cel mai bine reprezentaţi numeric în baza de date”, se mai arată în răspunusl Colegiului Medicilor Veterinari.

Primăria Capitalei, prin Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, va steriliza gratuit anul acesta 3.600 de câini şi 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, potrivit unui proiect adoptat în luna martie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prin acest program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de două animale (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie, în limita plafonului stabilit, pe principiul primul venit, primul servit.

ASPA va încheia un acord-cadru de prestări servicii medicale, cabinetele care vor efectua sterilizările urmând să fie stabilite în urmă unei proceduri de achiziţie.

Valoarea estimată pe care ASPA o va plăti pentru sterilizarea câinilor este de 235 de lei fără TVA/femelă şi 190 de lei fără TVA/mascul. Sterilizarea pisicilor va costă 150 de lei fără TVA/femelă şi 130 de lei fără TVA/mascul, potrivit estimărilor făcute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici