O analiză a fecalelor urşilor panda a arătat de ce animalele au probleme cu reproducerea

  • Cercetătorii au studiat fecalele urşilor panda şi au aflat de ce animalele au probleme cu reproducerea.
  • Experţii au stabilit că dieta urşilor aflaţi în captivitate ar putea să le saboteze viaţa sexuală.
  • Ei recomandă modificarea listei cu alimente.
1144 afișări
Imaginea articolului O analiză a fecalelor urşilor panda a arătat de ce animalele au probleme cu reproducerea

O analiză a fecalelor urşilor panda a arătat de ce animalele au probleme cu reproducerea

Urşii panda, în special cei din captivitate, au rezultate foarte proaste în ceea ce priveşte reproducerea. Specia este în pericol, iar experţii fac eforturi pentru a o salva.

Cercetarea a fost făcută de o echipă de oameni de ştiinţă din Beijing, potrivit Sky News. Bambusul reprezintă cea mai mare parte a dietei urşilor panda deşi lor le lipseşte o genă care ajută la digerare. Asta înseamnă că ei trebuie să mănânce între 12-38 de kilograme de bambus în fiecare zi pentru a obţine suficienţi nutrienţi. Animalele se bazează pe bacteriile lor intestinale pentru a descompune bambusul.

După ce au studiat 72 de mostre de fecale de la 20 de masculi panda giganţi, oamenii de ştiinţă au descoperit că exemplarele care s-au reprodus aveau niveluri „semnificativ mai mari” ale unei bacterii intestinale numite „clostridium”. Echipa de la Beijing crede că acest lucru le-ar putea afecta fertilitatea. Pentru a creşte nivelul acestor bacterii, ei au recomandat îngrijitorilor de grădini zoologice să le ofere urşilor panda o dietă mai „sălbatică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici