O impresionantă colecţie de fotografii cu vedete de la Hollywood, scoasă la licitaţie

Zeci de mii de fotografii şi negative fotografice provenind dintr-o impresionantă colecţie de imagini cu vedete de la Hollywood vor fi scoase la vânzare cu ocazia unei licitaţii de două zile care va fi organizată la New York, în aprilie, a anunţat, luni, casa de licitaţii Guernsey's.

354 afișări
Imaginea articolului O impresionantă colecţie de fotografii cu vedete de la Hollywood, scoasă la licitaţie

O impresionantă colecţie de fotografii cu vedete de la Hollywood, scoasă la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această colecţie, denumită "The Movie Star News Collection", pe care fotograful Irving Klaw a început să o realizeze în 1939, după ce a încheiat un contract cu mai multe studiouri hollywoodiene, include aproape 3 milioane de postere, negative şi fotografii cu staruri din lumea filmului, informează Reuters.

Printre aceştia se numără nume de legendă la Hollywood, precum Marilyn Monroe, James Dean, Rudolph Valentino, Judy Garland, Steve McQueen, Charlie Chaplin şi Audrey Hepburn.

Aproximativ 1.900 de loturi de fotografii şi alte obiecte care au aparţinut acestor vedete vor fi scoase la licitaţie pe 6 aprilie şi pe 7 aprilie. Estimările iniţiale variază de la 60-100 de dolari pentru unele dintre fotografii până la 10.000 de dolari pentru o pereche de pantofi cu toc purtată de modelul Betty Page, denumită "Queen of Pin-Ups".

"Aceasta este una dintre cele mai mari colecţii de imagini de la Hollywood", spune Joanne Grant, specialist la casa de licitaţii Guernsey's, care consideră că imaginile scoase la vânzare valorează câteva milioane de dolari.

"Cele mai multe imagini sunt alb-negru, pentru că datează din anii '20, '30 şi '40 de la Hollywood, deşi cele cu Marilyn Monroe sunt din anii '50", a adăugat Grant.

Licitaţia va fi organizată la The Arader Galleries din New York.

Colecţia include fotografii originale realizate pe platourile unde au fost filmate pelicule devenite clasice, precum "Vrăjitorul din Oz", "King Kong" şi "Naşul", dar şi 600 de instantanee cu Marilyn Monroe.

Fotografiile sunt scoase la vânzare de Stuart Scheinman, coproprietar al companiei Entertainment Collectibles din Las Vegas, care a cumpărat colecţia, în 2012, de la Ira Kramer, nepotul fotografului Irving Klaw.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici