O instalaţie uriaşă de artă, din faţa muzeului Louvre, DISTRUSĂ de turişti într-o singură zi | VIDEO

Un colaj fascinant, amplasat în curtea muzeului Louvre, a avut o perioadă scurtă de expoziţie după ce mulţimea de turişti şi iubitori de artă l-au făcut bucăţi, transmite The Guardian.

3495 afișări
Imaginea articolului O instalaţie uriaşă de artă, din faţa muzeului Louvre, DISTRUSĂ de turişti într-o singură zi | VIDEO

Turiştii distrug o instalaţie uriaşă de artă, din faţa muzeului Louvre, într-o singură zi | VIDEO

Artistul francez JR împreună cu 400 de voluntari au făcut ultimele retuşuri asupra colajului uriaş, vineri, pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a piramidei de sticlă a muzeului.

Sâmbătă, artistul a postat o fotografie a colajului pe reţeaua Twitter, acesta având dimensiunea de 17.000 de metri pătraţi, şi care, dintr-un anumit unghi, a făcut ca piramida să se extindă adânc într-o carieră de piatră albă, astfel invitând publicul să se uite cu grijă.

Aşa au şi făcut, iar duminică, colajul fragil compus din 2.000 de hârtii era deja rupt în bucăţi, relatează The Guardian.

Cu toate acestea, unii iubitori de artă nu au fost amuzaţi, postând comentarii pe Twitter, cum ar fi „o adevărată dezamăgire şi experienţă nefavorabilă astăzi pentru cea de-a 30-a aniversare a piramidei muzeului Louvre", precum şi „piesa de artă a lui JR a fost mai trecătoare decât s-a prevăzut iniţial".

Cu toate acestea, artistul a fost mai filosofic. „Imaginile, ca şi viaţa, sunt efemere", a scris acesta pe Twitter. „Odată lipită, piesa de artă trăieşte singură. Soarele usucă adezivul uşor şi, cu fiecare pas, oamenii rup bucăţi din hârtia fragilă. Procesul vizează participarea voluntarilor, a vizitatorilor şi a vânătorilor de suveniruri ".

JR a adăugat că „acest proiect este despre prezenţă şi absenţă, despre realitate şi amintiri, despre impermanenţă".

Acum trei ani, JR, al cărui nume real este Jean Rene, a dat piramidei un tratament diferit, acoperind-o cu imagini, tehnica fiind numită trompe l'oeil, care a făcut să pară că a dispărut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici