O parte din încasările de la "Slumdog Millionaire", donată copiilor nevoiaşi din India (Video)

Regizorul britanic Danny Boyle a declarat că a iniţiat un proiect prin care "o parte importantă" din încasările filmului "Slumdog Milionaire", care a obţinut zece nominalizări la Oscar, să fie donată copiilor nevoiaşi din India, unde pelicula a fost filmată, informează timesonline.co.uk.

107 afișări
Imaginea articolului O parte din încasările de la "Slumdog Millionaire", donată copiilor nevoiaşi din India (Video)

Regizorul britanic Danny Boyle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Danny Boyle a declarat că investitorii, care se aşteaptă la încasări de mai multe milioane de dolari din difuzarea filmului, intenţionează să se întâlnească la Londra, săptămâna viitoare, pentru a discuta despre suma pe care o vor investi într-un fond special şi despre modul de distribuire a banilor în folosul mahalalelor din India.

Boyle şi Christian Colson, unul dintre producătorii filmului, au dezvăluit acest plan după ce tot mai multe voci din India au criticat exploatarea financiară a copiilor care au jucat în această producţie şi modul în care a fost prezentată viaţa din mahalale indiene.

Boyle a insistat asupra faptului că fondul nu a fost înfiinţat pentru a răspunde vocilor care critică filmul.

"Aceasta este şansa noastră să dăm ceva înapoi unui oraş extraordinar, care ne-a ajutat să producem un film extraordinar. Am venit cu această idee după ce am realizat cât de mult succes are filmul, după gala Globurilor de Aur", a declarat Boyle.

Filmul "Slumdog Millionaire" a câştigat patru premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun film - dramă", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu" şi "cea mai bună coloană sonoră".

Fondul va fi înfiinţat pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi şi va contribui la diverse proiecte ce vor fi implementate în Mumbai şi, poate, şi în restul Indiei, a explicat Boyle.

Totodată, regizorul britanic a dezminţit afirmaţiile din presă potrivit cărora cei doi copii care au jucat rolurile principale în film, care locuiesc în continuare în barăcile din apropierea căii ferate din Mumbai, ar fi fost exploataţi.

Colson a declarat că Rubina Ali şi Azharuddin Ismail, care au interpretat rolurile Latika, respectiv Salim la vârsta de cinci ani, au fost plătiţi "cu o sumă de trei ori mai mare decât salariul anual al unui adult" din India, pentru o muncă ce a durat o lună de zile.

Totodată, o sumă substanţială va fi plătită ambilor copii după ce aceştia vor împlini vârsta de 18 ani, pentru a-i ajuta să îşi continue studiile.

Boyle a mărturisit că este "hotărât să-i apere (pe copii, n.r.) împotriva oricăror lucruri care ar putea să le schimbe sau să le afecteze şansele viitoare". Colson a explicat faptul că producătorii britanici au "decis în mod conştient să nu îi umple de bani" pe copii, deoarece aceştia "nu ar putea să facă faţă acestui lucru din punct de vedere psihologic şi practic".

"Să le spui «câini» (slumdog, n.r.) persoanelor care trăiesc în barăci este o violare a drepturilor omului", a susţinut Tateshwar Vishwakarma, un activist indian pentru drepturile sociale, care a spus că afişele filmului lui Boyle ar trebui arse în semn de protest.

"Protestul este un mod de viaţă în India", a declarat Boyle. "Această ţară are o democraţie extraordinară. Sper doar că democraţia nu va deveni violentă", a adăugat acesta.

Boyle a mărturisit că nu s-a dorit ca termenul de "slumdog" să fie o insultă, acesta referindu-se mai degrabă la o "persoană umilă", la ideea romantică a individului care reuşeşte, mergând pe propriul drum, să învingă toate dificultăţile.

Filmul "Slumdog Millionaire" este unul dintre marii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar, după ce a obţinut 10 nominalizări. Gala premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 22 februarie.

Citeşte şi:

"Slumdog Millionaire", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Danny Boyle, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun regizor

Filmul "Slumdog Millionaire", marele câştigător la Globurile de Aur

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici