O plantă amazoniană misterioasă a primit un nume după o aşteptare de 50 de ani

  • După o lungă aşteptare, o plantă amazoniană misterioasă are, în sfârşit, o denumire.
  • Plantă necunoscută şi fascinantă a fost găsită de botanistul Robin Foster, în timpul unei expediţii de cercetare în pădurea tropicală amazoniană.
  • Specimenul i-a captat imediat interesul prin micile flori de culoare portocalie.
756 afișări
Imaginea articolului O plantă amazoniană misterioasă a primit un nume după o aşteptare de 50 de ani

O plantă amazoniană misterioasă a primit, în sfârşit, un nume după 50 de ani

În 1973, Robin Foster, de la Muzeului Field din Chicago, a dat peste o plantă necunoscută şi fascinantă, în timpul unei expediţii de cercetare în pădurea tropicală amazoniană.

Specimenul i-a captat imediat interesul prin micile flori portocalii în formă de felinar chinezesc. Tânărul botanist, care se lăuda cu o anumită abilitate de a identifica la prima vedere cel puţin o familie din orice specie de plantă, de data aceasta habar nu avea cu ce se confrunta.

De atunci, timp de zeci de ani, Foster a păstrat o mostră a plantei sale misterioase, convins că mai devreme sau mai târziu va fi capabil să rezolve misterul.

Şi astăzi, datorită progreselor înregistrate de ştiinţă privind secvenţierea genoamelor plantelor, a reuşit să demonstreze că este o specie nouă necunoscută anterior ştiinţei, descriind descoperirea sa în revista Taxon. 

Astfel, Aenigmanu alvareziaea fost recunoscută oficial ca o nouă specie de plantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici