O reşedinţă de lux construită pentru Vladimir Putin, vândută cu 350 de milioane de dolari

O reşedinţă de lux de pe litoralul Mării Negre, care ar fi fost construită pentrul uzul privat al premierului rus Vladimir Putin, a fost vândută unui investitor bogat pentru aproximativ 350 de milioane de dolari, a anunţat joi cotidianul economic Kommersant.

55 afișări
Imaginea articolului O reşedinţă de lux construită pentru Vladimir Putin, vândută cu 350 de milioane de dolari

O reşedinţă de lux construită pentru Vladimir Putin, vândută cu 350 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aleksandr Ponomarenko, fost proprietar al portului Novorosiisk, de la Marea Neagră, a declarat pentru cotidian că a achiziţionat complexul în schimbul sumei de 350 de milioane de dolari, printr-o firmă cu sediul în Cipru.

Acest complex care are mai multe clădiri, între care un palat în stil italian, a fost construit în apropiere de satul Praskoveievka în regiunea Krasnodar, din care face parte şi oraşul Soci, unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice de iarnă din 2014.

În decembrie, omul de afaceri Serghei Kolesnikov, care afirmă că a fost invitat să participe la proiect, i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Dmitri Medvedev, afirmând că palatul a fost construit "pentru uzul personal al lui Vladimir Putin", fost preşedinte şi actual premier. Această informaţie a fost imediat dezminţită de autorităţile ruse.

În interviul său pentru Kommersant, Ponomarenko a calificat aceste informaţii drept "zvonuri" şi "invenţii ale jurnaliştilor".

El a declarat că a cumpărat reşedinţa de la trei persoane, între care Nikolai Şamalov, un apropiat al lui Putin. Potrivit lui Ponomarenko, cei trei bărbaţi i-ar fi vândut proprietatea deoarece nu aveau bani pentru a termina construcţia.

Contactat de cotidian, Kolesnikov a apreciat, la rândul său, că această operaţiune, în beneficiul unei persoane care are mai puţine legături cu Putin, este un "camuflaj".

"Principala întrebare rămâne: de unde au venit banii pentru construcţie. În al doilea rând, această achiziţie nu schimbă cu nimic infrastructura, pe care statul a construit-o pe cheltuiala sa", a declarat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici