O tânără de 23 de ani, de culoare, devine primul avocat nevăzător din Marea Britanie

  • Jessikah Inaba a devenit primul avocat nevăzător de culoare din Marea Britanie, după ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din Londra.
  • Jessikah a învins obstacolele şi prejudecăţile rasiale pentru a-şi atinge obiectivul şi speră să îi inspire şi pe alţii care se confruntă cu situaţii similare.
406 afișări
Imaginea articolului O tânără de 23 de ani, de culoare, devine primul avocat nevăzător din Marea Britanie

În Regatul Unit, o tânără în vârstă de 23 de ani, Jessikah Inaba, a devenit prima persoană de culoare şi nevăzătoare care a devenit avocat. Tânăra, originară din Camden, North London, a intrat în istorie ca primul avocat nevăzător de culoare din Marea Britanie.

Jessikah a absolvit Facultatea de Drept de cinci ani la Universitatea din Londra, Regatul Unit, folosind Braille, sistemul de scriere pentru persoane nevăzătoare, în care caracterele sunt reprezentate de modele de puncte tactile simţite cu vârful degetelor, dar şi cu ajutorul prietenilor şi profesorilor, informează Scholarship Region.

Ea a început facultatea în regim accelerat în septembrie 2017, urmând un masterat de doi ani şi un curs de pregătire profesională. Astfel, Jessikah a fost admisă imediat în Baroul Regatului Unit, alăturându-se puţinelor femei nevăzătoare de culoare din lume care au obţinut statutul de avocat.

Tânăra este complet nevăzătoare din cauza unei afecţiuni oculare numite microftalmie bilaterală, în care bebeluşii se nasc cu ochi mai mici decât în mod obişnuit. De-a lungul studiilor sale, ea s-a confruntat cu atitudini rasiste, când oficialii din închisoare au presupus în repetate rânduri că ar fi o rudă în vizită şi nu un avocat care ar veni să interogheze un client.

Cu toate acestea, Jessikah a perseverat declarând că este mândră de realizarea ei şi speră că va servi ca sursă de motivaţie pentru alţii care se confruntă cu situaţii similare.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici