Oamenii de ştiinţă au descoperit fosila unui "dragon" care a trăit în urmă cu 240 de milioane de ani

  • Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă fosilă completă a unei reptile acvatice de 5 metri lungime din perioada triasică.
  • Creatura a trăit acum 240 de milioane de ani şi a fost supranumită "dragon" de cercetători datorită gâtului său extrem de lung.
  • Se numeşte Dinocephalosaurus orientalis, o specie care a fost identificată iniţial în 2003.
8019 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au descoperit fosila unui "dragon" care a trăit în urmă cu 240 de milioane de ani

Sursa foto: National Museums Scotland

Această nouă fosilă spectaculoasă le-a permis oamenilor de ştiinţă să analizeze anatomia completă a acestei bestii preistorice bizare, relatează BBC.

Dr. Nick Fraser, de la National Museums Scotland, care a făcut parte din echipa internaţională care a studiat fosila, a declarat că aceasta a fost prima dată când oamenii de ştiinţă au putut să o vadă în întregime. El a descris-o ca fiind "un animal foarte ciudat".

"Avea membre asemănătoare unor înotătoare, iar gâtul său este mai lung decât corpul şi coada la un loc", a spus el.

Cercetătorul a speculat că un "gât lung, îndoit şi flexibil" ar fi putut oferi un avantaj la vânătoare, permiţându-i lui Dinocephalosaurus orientalis să caute hrană în crăpăturile de sub apă.

Fosila a fost descoperită în depozite vechi de calcar din sudul Chinei.

"Această descoperire nu face decât să sporească ciudăţeniile din Triasic", a declarat Dr. Fraser pentru BBC News. "Şi de fiecare dată când ne uităm în aceste depozite, găsim ceva nou".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici