Obiecte de pe Titanic, scoase la vânzare. La ce preţ ajunge colecţia - GALERIE FOTO

O colecţie de artefacte provenind de pe epava Titanicului a fost scoasă la vânzare de Premier Exhibitions Inc., compania care deţine drepturile de exploatare a obiectelor aflate la bordul celebrului transatlantic.

1616 afișări
Imaginea articolului Obiecte de pe Titanic, scoase la vânzare. La ce preţ ajunge colecţia - GALERIE FOTO

Obiecte de pe Titanic, scoase la vânzare. La ce preţ ajunge colecţia (Imagine: Premier Exhibitions Inc.)

Suma pentru care această colecţie va fi vândută ajunge la 189 de milioane de dolari.

Epava, descoperită de exploratorul Robert Ballard în 1985, a oferit până acum peste 5.500 de artefacte companiei Premier Exhibitions Inc., care a efectuat opt expediţii pe Titanic, începând din 1987, informează Reuters.

Printre obiectele din această colecţie se află vase delicate din porţelan, tacâmuri din argint, dar şi un fragment de 17 tone din carena vaporului, adusă la suprafaţă de pe fundul Oceanului Atlantic, din zona în care Titanicul s-a scufundat, după ce s-a ciocnit de un aisberg, în urmă cu 100 de ani. În acea tragedie şi-au pierdut viaţa peste 1.500 de persoane.

Acţiunile companiei Premier Exhibitions Inc. au crescut cu 18%, marţi, după ce reprezentanţii acestei firme au anunţat că au semnat o scrisoare de intenţie pentru a vinde cu 189 milioane de dolari acele artefacte unui grup de colecţionari privaţi.

Compania doreşte să îşi vândă acţiunile pentru a putea să se concentreze apoi pe organizarea de expoziţii itinerante, însă un tribunal federal a decis, în 2011, că organizatorii tranzacţiei trebuie să se asigure mai întâi ca obiectele de pe Titanic să fie păstrată împreună, într-o colecţie unică. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici