Oboseala, la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate

Oboseala este la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de specialiştii de la o revistă auto britanică.

3 afișări
Imaginea articolului Oboseala, la fel de periculoasă pentru şoferi ca starea de ebrietate

Foto www.dailymail.co.uk

Şoferii foarte obosiţi au avut rezultate aproape la fel de proaste ca şi conducătorii auto cu o concentraţie a alcoolului în sânge peste limita legală, la testele efectuate de revista What Car?, informează dailymail.co.uk.

O parte dintre participanţii la studiu nu au fost lăsaţi să doarmă până la ora 3.00 a.m., în timp ce restul voluntarilor au consumat 12 unităţi de alcool pe parcursul unei nopţi - patru unităţi fiind limita maximă de alcool permisă.

Testele, efectuate pe simulatoarele de la Transport Research Laboratory din Crowthorne, Berkshire, au scos la iveală faptul că abilitatea de a menţine distanţa de siguranţă faţă de maşina din faţă scade cu 25% în cazul persoanelor care au o concentraţie de alcool în sânge cu 25% mai mare decât cea maximă legală.

La ora 2.00 a.m., capacitatea unui şofer obosit de a menţine o distanţă de siguranţă faţă de maşina din faţă scade cu 39%.

Totuşi, capacitatea de a menţine distanţa de siguranţă faţă de maşina din faţă scade cu 49% în cazul şoferilor care au o concentraţie dublă de alcool în sânge faţă de limita maximă legală.

Editorul revistei What Car? Steve Fowler a spus: "Nu conduceţi în stare de ebrietate sau în cazul unei oboseli mari. Dacă te simţi obosit, trage pe dreapta şi dormi puţin".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici