Operaţiune de salvare pentru un Saint Bernard. Câinele se prăbuşise pe cel mai înalt munte din Anglia

  • Un Saint Bernard a fost salvat după ce s-a prăbuşit în timp ce mergea pe cel mai înalt munte din Anglia.
  • Operaţiunea de salvare a durat cinci ore.
  • 16 membri ai echipajului au ajutat la scoaterea lui Daisy de pe munte.
5179 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de salvare pentru un Saint Bernard. Câinele se prăbuşise pe cel mai înalt munte din Anglia

Sursă foto: Wasdale Mountain Rescue

Membrii echipajului de salvare montan Wasdale (MRT) au fost apelaţi pentru a o ajuta pe Daisy, în vârstă de patru ani, pe Scafell Pike. Un purtător de cuvânt al echipei a spus că Daisy dădea semne că o dor picioarele şi refuza să se mişte, relatează BBC.

Câinii Saint Bernard sunt, în mod normal, de cealaltă parte a unor astfel de misiuni de salvare - au fost iniţial crescuţi pentru a salva oamenii din Alpii italieni şi elveţieni.

Operaţiunea de vineri, în care au fost implicaţi 16 membri ai MRT, a durat cinci ore, timp în care salvatorii au transportat-o pe Daisy pe o targă trecând prin obstacole, inclusiv o cascadă.

Purtătorul de cuvânt a spus: „Echipa salvează în jur de 12 victime canine în fiecare an, dar a fost pentru prima dată când o rasă Saint Bernard a fost salvată. Daisy este o femelă, în vârstă de patru ani, dar încă este un câine puternic. A fost important să o scoatem repede pe Daisy de pe munte, deoarece vremea urma să se strice“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici