Oprah Winfrey şi Matt Damon, invitaţi la Vatican, pentru a ameliora imaginea Bisericii Catolice

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey, actorul premiat cu Oscar Matt Damon şi agentul de la Hollywood Ari Emanuel se numără printre vedetele invitate de papa Francisc la Vatican pentru a îmbunătăţii imaginea Bisericii Catolice în mass-media, informează dailymail.co.uk.

292 afișări
Imaginea articolului Oprah Winfrey şi Matt Damon, invitaţi la Vatican, pentru a ameliora imaginea Bisericii Catolice

Oprah Winfrey (Foto: AP / Mediafax Foto)

Oprah Winfrey, Matt Damon şi Ari Emanuel au fost invitaţi să participe la o audienţă specială cu papa Francisc, la Vatican, în toamna acestui an. Cele trei vedete, alături de alte nume sonore din industria de divertisment, fac parte dintr-un grup de personalităţi care se vor întâlni cu suveranul pontif pentru a discuta o serie de strategii ce vor fi implementate cu scopul de a îmbunătăţi imaginea Bisericii Catolice în mass-media din ţările occidentale.

Ari Emanuel, în vârstă de 54 de ani, fratele mai tânăr al primarului din Chicago Rahm Emanuel, va participa la acea audienţă alături de Patrick Whitesell, colegul său de la agenţia de impresariat artistic William Morris Endeavour, precizează publicaţia The Hollywood Reporter.

Pe lista personalităţilor invitate să participe la această audienţă cu cel de-al 266-lea papă se mai află actorul Matt Damon, în vârstă de 44 de ani, producătorul de film şi televiziune Brian Grazer, în vârstă de 64 de ani, şi fondatorul companiilor DreamWorks şi Geffen Records, David Geffen, în vârstă de 78 de ani.

Interesul papei Francisc pentru industria de divertisment poate fi considerat o mare surpriză, ţinând cont de faptul că în luna mai suveranul pontif, în vârstă de 78 de ani, liderul Bisericii Catolice, care are un miliard de credincioşi, a dezvăluit unui cotidian argentinian că nu a mai vizionat programe la televizor în ultimii 25 de ani.

Nu va fi pentru prima dată când papa Francisc, născut în Argentina, se va afla în prezenţa unor "elite" de la Hollywood.

În luna ianuarie, suveranul pontif a oferit o audienţă privată la Vatican actriţei americane Angelina Jolie, urmată de o proiecţie specială a celui mai recent film regizat de ea, pelicula "De neînvins/ Unbroken".

Imaginea publică a Bisericii Catolice a avut mult de suferit în ultimii ani, mai ales în urma unor scandaluri care au şocat opinia publică, precum cele de pedofilie, în care au fost implicaţi mai mulţi preoţi catolici din Europa şi Statele Unite, ale căror fapte au fost ascunse timp de câteva decenii.

De când a devenit liderul Bisericii Catolice în 2013, papa Francisc a contribuit în mod considerabil la schimbarea percepţiei pe care publicul larg o are asupra acestei organizaţii religioase, prin întâlniri considerate istorice cu lideri ai altor religii, prin deschiderea Bisericii Catolice în faţa comunităţii gay şi, cel mai recent, miercuri, printr-o declaraţie publică, în care suveranul de la Vatican a spus că persoanele divorţate care se recăsătoresc nu ar trebui să fie tratate ca nişte proscrişi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici